Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Κινητοποιήσεις για εφαρμογή αποφάσεων

Με τετράωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη και 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Η στάση εργασίας σήμερα θα γίνει από τις 09.00-13.00 και την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο (στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτίριο 5) όπου εκδικάζεται το αίτημα του ελληνικού δημοσίου για αναστολή της απόφασης του ΟΜΕΔ, η οποία δικαιώνει τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ - του Οργανισμού, υποτίθεται που σχεδιάζει και υλοποιεί την πολιτική κατά των ναρκωτικών - βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της απόφασης του ΟΜΕΔ.

Ομως η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΜΕΔ για να μη δημιουργήσει προηγούμενο στο δημόσιο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης.

Μια ακόμα δικαίωση των εργαζομένων αποτελεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (14/3/2000) με την οποία υποχρεούται η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να καταβάλλει άμεσα και αναδρομικά τα δεδουλευμένα. Οταν, όμως, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την εφαρμογή της απόφασης απ' την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αν. Κοκέβη, πήραν την απάντηση ότι δεν έχει εντολή απ' την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι υπάρχει το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το οποίο καλούσε τη διοίκηση του Οργανισμού και το υπουργείο Υγείας να εφαρμόσουν την απόφαση της Διαιτησίας.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση κομπορρημονεί «ότι η πολιτική μας ενάντια στα ναρκωτικά εντείνεται σε όλους τους τομείς, την καταστολή, την πρόληψη και την επανένταξη», όπως είπε ο Κ. Σημίτης στο Ζάππειο στις 15.3.2000, όπου παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το «Νέο κοινωνικό κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ