Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ
Η κυβέρνηση επικύρωσε το σκάνδαλο

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού οδηγεί στην τσιμεντοποίηση του χώρου του Ιπποδρόμου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διάσωση του Ιπποδρόμου

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την τσιμεντοποίηση του χώρου του Ιπποδρόμου στο Φάληρο, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικυρώθηκε στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση εταιρίας για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Επιτροπή για τη Διάσωση του Χώρου του Ιπποδρόμου».

«Παρά το τεράστιο σκάνδαλο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή επικύρωσε τις διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για την παραχώρηση του Ιπποδρόμου στα διαπλεκόμενα. Με τις διατάξεις αυτές ανατίθεται εκ των υστέρων στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) η κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Πολλαπλών Αθλητικών Χρήσεων και των συνοδευτικών του εγκαταστάσεων στο Φάληρο. Ο ΟΔΙΕ είχε συμπεριλάβει στο διαγωνισμό (Ιούλιος '99) την πιθανή αξιοποίηση του χώρου του Ιπποδρόμου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χωρίς να έχει καμία απολύτως σχετική αρμοδιότητα».

Παράλληλα, η Επιτροπή αναφέρει ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και του ΟΔΙΕ διαψεύδει τους ισχυρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη, η οποία ανέφερε στη Βουλή ότι οι εγκαταστάσεις στον Ιππόδρομο θα κατασκευαστούν λυόμενες. «Η σύμβαση δεν κάνει λόγο για λυόμενες εγκαταστάσεις, αντίθετα αναφέρεται στις προβλεπόμενες μεταολυμπιακές εγκαταστάσεις και στο γεγονός ότι θα κατασκευαστούν από τον ανάδοχο του εν εξελίξει διαγωνισμού και θα παραχωρηθούν σε αυτόν», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Ακόμα, η Επιτροπή αναφέρει ότι το γεγονός πως τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού έχει αναθέσει ο ΟΔΙΕ στον δικηγόρο Τρ. Κουταλίδη, που είναι συνεργάτης του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, «φωτογραφίζουν» και τον ανάδοχο που θα προκύψει από το διαγωνισμό του ΟΔΙΕ. Ο διαγωνισμός αφορά την κατασκευή δύο ιπποδρόμων σε Μαρκόπουλο και Θεσσαλονίκη, την κατασκευή του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, την κατασκευή του Πολυδύναμου Κέντρου στον Ιππόδρομο του Φαλήρου και τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 25 χρόνια. Η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η εταιρία ΙΝΤΡΑΛΟΤ, είναι μία από τις πέντε που έχουν προεπιλεγεί για τη Β` φάση του διαγωνισμού που διενεργεί ο ΟΔΙΕ. Τέλος, σημειώνεται ότι ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εκπρόσωπος εταιρίας που αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΟΔΙΕ, του δικηγόρου Τρ. Κουταλίδη και του Αλ. Παναγόπουλου, προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης - προεπιλογής υποψηφίων του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ