Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δίνουν προτεραιότητα στο μεγάλο κεφάλαιο

«Ο Ελαιώνας όπως και άλλοι ελεύθεροι χώροι, γίνεται μέσον εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από ταξική σκοπιά όλα αυτά τα χρόνια. Ολες οι παρεμβάσεις γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και σε βλάβη του συλλογικού συμφέροντος. Και τα προβλήματα καθημερινά οξύνονται, αφού κυριαρχεί αυτή η λογική».

Αυτό τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση του Ελαιώνα αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της στρεβλής οικονομικής, πολεοδομικής, περιβαλλοντικής εξέλιξης της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι το πρόβλημα του Ελαιώνα σχετίζεται άμεσα με το «μέγα θέμα των ελεύθερων χώρων στην Αττική και με τις γενικότερες παρεμβάσεις που γίνονται», όπως τα στρατόπεδα που δίδονται προς αξιοποίηση - τσιμεντοποίηση, με το πάρκο Ελευθερίας και την καταστροφή του, με άλλους ελεύθερους χώρους που καταστρέφονται για χρήση υπερτοπικών κέντρων και με τους λίγους εναπομείναντες χώρους να θυσιάζονται στο βωμό της Ολυμπιάδας του 2004, είτε να απειλούνται από κάποιους που τους εποφθαλμιούν για τη μετατροπή τους σε χώρους στάθμευσης μετά την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ.

«Το κύριο είναι, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, ότι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων προτεραιότητα δίδεται, μέχρι σήμερα, στα οφέλη του μεγάλου κεφαλαίου και πάντα σε βάρος του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ