Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκαινιάστε γιατί χανόμαστε

Σβάρνα έχουν πάρει τα νοσοκομεία ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και οι υπουργοί του και με επικοινωνιακά τρικ και όρκους πίστης στο δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας προσπαθούν να καλύψουν τη γύμνια της πολιτικής τους.

Ετσι ο Σημίτης έκανε προ-εγκαίνια του νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, θυμίζοντας το Μητσοτάκη που πήγε το 1993 στην Ελευσίνα και έκανε προ-εγκαίνια στο Θριάσιο νοσοκομείο - το οποίο άρχισε να λειτουργεί σταδιακά απ' το 1996, αλλά δεν μπορεί να μπει ακόμα στην εφημερία.

***

Χτες «χτύπησαν» ο υπουργός Υγείας Λ. Παπαδήμας και ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας.

Ο Λ. Παπαδήμας συνοδευόμενος από βουλευτές, κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς εγκαινίασε τη Δ' Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική και το μαγνητικό τομογράφο του Β' Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου και... τα θεμέλια μιας νέας πτέρυγας που θα στεγάσει χειρουργεία και εργαστήρια του νοσοκομείου και θα κοστίσει 5,5 δισ.

Κάπως έτσι δεν έγινε και στον «Ευαγγελισμό» πριν τρία χρόνια, όπου εγκρίθηκαν 4 δισ. δραχμές για την κατασκευή καινούριου κτιρίου εργαστηρίων και τη ριζική ανακαίνιση των χειρουργείων και ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί εργολάβος; 'Η στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κρατικού Νίκαιας, όπου έχουν φυτρώσει ευκάλυπτοι;

Ο Χρ. Πρωτόπαπας εγκαινίασε στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στο Αιγάλεω, ένα Δίκτυο για την αποκατάσταση που λειτουργεί στα πλαίσια ενός κοινοτικού προγράμματος και -αναφερόμενος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) - δήλωσε ότι υπήρξε δυναμική και άμεση αντίδραση στον καταστροφικό σεισμό της 7.9.2000. Κατά τα άλλα το ΨΝΑ δεν μπόρεσε ακόμα να μπει στο σύστημα εφημεριών με αποτέλεσμα στο Δρομοκαΐτειο - το άλλο ψυχιατρείο - να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

***

Αυτή την επιχείρηση υποκλοπής της ψήφου έρχονται να συνδράμουν και οι διορισμένοι πρόεδροι των νοσοκομείων.

Ετσι - μέσω διαφόρων εταιριών προβολής των υπηρεσιών υγείας - οργανώνουν εκδηλώσεις ή συνεντεύξεις Τύπου που δίνουν μια επίπλαστη εικόνα για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Πριν από 23 μέρες έδωσε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του «Αλεξάνδρα» όπου χτες τρεις άνθρωποι είδαν το «Χάρο με τα μάτια τους» καθώς το πεπαλαιωμένο ασανσέρ έπεσε.

Πριν δυο μέρες η πρόεδρος του ΨΝΑ επιχείρησε να αντικαταστήσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση με μια συνέντευξη Τύπου...

Πολίτες αποδοκιμάστε τα προεκλογικά τρικ και με την ψήφο σας οδηγείστε σε ελεύθερη πτώση τους εταίρους του δικομματισμού.


Π. ΡΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ