Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γυναίκες στο προσκήνιο του αγώνα

Παρεμβάσεις σε όλες τις συνοικίες της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, ενώ σε κάθε δήμο έγιναν εκδηλώσεις με θέμα τη «Μητρότητα και το Δημογραφικό», ενώ ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε αφιέρωμα στην ειρήνη και το έργο του Μπρεχτ.

Σε ημέρα ενημέρωσης των γυναικών κάθε ηλικίας για τα δικαιώματά τους, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στη μετα-ΟΝΕ εποχή, που ετοιμάζεται πίσω από την πλάτη τους, μετέτρεψαν οι γυναίκες - μέλη της ΟΓΕ την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εισπράττοντας σε ανταπόδοση προβληματισμούς, αλλά και πιέσεις για συντονισμό ενημέρωσης των γυναικών της περιφέρειας και των εργαζομένων.

Αναφερόμενη στο αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον των γυναικών της Θεσσαλονίκης για το γυναικείο κίνημα, η Χριστίνα Παστελά, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, δηλώνει πως για πρώτη φορά καλέστηκαν επίσημα μέλη του ΔΣ από Συλλόγους Γυναικών των συνοικισμών της επαρχίας, οι οποίες θέλησαν να ενημερωθούν πρώτα και κύρια για το μέλλον τους σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση και την εργασία, όπως επίσης και για ό,τι τους επιφυλάσσει η μετα-ΟΝΕ εποχή.

«Η ΟΓΕ έβαλε σαν στόχο της τη φετινή ημέρα της γυναίκας να αναδείξει το μεγάλο θέμα της μητρότητας και του δημογραφικού» επισημαίνει η Χρ. Παστελά. «Και αυτό γιατί πιστεύει ότι η γυναίκα της εποχής μας θα χρησιμοποιηθεί ως άλλος Δούρειος Ιππος ώστε να περάσουν απαρατήρητες, κάτω από το βάρος των ευθυνών της, όλες αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης, που κατεδαφίζουν κάθε εργατική και γυναικεία κατάκτηση του αιώνα που πέρασε».

Επειδή όμως γυναικείο κίνημα πέρα από την πάλη για τα δικαιώματά της είναι και πάλη για την ειρήνη, οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ καλούν τα μέλη και τις φίλες τους, όλες τις γυναίκες της πόλης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού με την ΕΔΥΕΘ στις 24 Μάρτη ενάντια στον πόλεμο που συνεχίζεται στο Κόσσοβο. Ωστε να εμποδίσουν όλες μαζί να περάσουν τα στρατεύματα του πολέμου από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουν «κανένα παιδί μας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ