Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Μοσχάρι με σπανάκι αυγολέμονο

Ενάμισι κιλό μοσχάρι, ενάμισι κιλό σπανάκι, δυο κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα, 3/4 του φλιτζανιού φυτίνη, δυο λεμόνια, δυο αυγά, αλάτι πιπέρι και πολύ κέφι. Θα κόψουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, θα το πλύνουμε, θα το στραγγίσουμε καλά και θα αλατοπιπερώσουμε. Θα βάλουμε τη φυτίνη να κάψει και θα ρίξουμε το κρέας να καβουρδιστεί ελαφρά. Θα προσθέσουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και θα τα αφήσουμε να μαραθούν αλλά να μη σκουρύνουν. Θα ρίξουμε δυο φλιτζάνια νερό και θα το αφήσουμε να βράσει για μια ώρα. Στο διάστημα αυτό θα καθαρίσουμε το σπανάκι(προσοχή: Θέλει καλό πλύσιμο). Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα της οποίας το νερό βράζει. Αφού πάρει μερικές βράσεις το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε. Τώρα θα βγάλουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα στο ζουμί το σπανάκι. Τοποθετούμε το κρέας πάνω πάνω, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν έτσι για τρία τέταρτα περίπου σε σιγανή φωτιά, έτσι ώστε να μείνει μόνον με το βούτυρό του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε. Το βάζουμε για λίγο στη φωτιά, ώστε να δέσει η σάλτσα, το σερβίρουμε και χωρίς καθυστέρηση τρώμε αμέσως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ