Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΥΠΑ
Αυταρχικός κατήφορος

Ενα ακόμα κρούσμα συνδικαλιστικού αυταρχισμού εκδηλώθηκε χτες στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με θλιβερούς πρωταγωνιστές τον πρόεδρο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασ. Αλεβιζόπουλο (ΠΑΣΚ) και Παντ. Αντωνόπουλο (ΔΑΚΕ), αντίστοιχα.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση μελών του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ με τη διοίκηση, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρότατο θέμα της απομάκρυνσης της ΥΠΑ από τον εν γένει χώρο του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας (εξέλιξη που προδιαγράφει τον τελικό κατακερματισμό και διάλυση της ΥΠΑ), προσήλθε για να παρακολουθήσει τη συζήτηση και η Σ. Ακζώτη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΚ). Στη θέα και μόνο της συνδικαλίστριας της ΕΣΚ, ιδιαίτερα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας... κατελήφθησαν από έντονη ανησυχία. Επακόλουθο της ανησυχίας τους ήταν να απαιτήσουν και τελικά να πετύχουν την απομάκρυνση της εκπροσώπου της ΕΣΚ, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αιτία. Απλά, γιατί έτσι αποφάσισαν! Και για να γίνει αντιληπτή η άκρως αυτή αυταρχική συμπεριφορά των εν λόγω, κυρίως, συνδικαλιστών, χωρίς να εξαιρούνται και οι τρεις υπόλοιποι, επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΥΠΑ δεν εκδήλωσε αντίρρηση για την παρουσία της εκπροσώπου της ΕΣΚ. Βέβαια, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γραμματέας της ΟΣΥΠΑ, ενεργώντας για μια ακόμα φορά, σαν καλά «συνεταιράκια», είχαν όντως σοβαρό λόγο για να απαιτήσουν την απομάκρυνση της εκπροσώπου της ΕΣΚ. Και αυτός δεν είναι άλλος, από τον αποκλεισμό της ΕΣΚ σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για να μην υπάρχουν μάρτυρες της συναινετικής και συμβιβαστικής τακτικής που ακολουθεί επανειλημμένα, τουλάχιστον, την τελευταία διετία, η πλειοψηφία της ΟΣΥΠΑ.

Για την ιστορία σημειώνεται, ότι εκτός των προαναφερόμενων, στη χτεσινή συνάντηση πήραν επίσης μέρος και τα εξής μέλη του ΔΣ της ΟΣΥΠΑ: Δημ. Κατούνης (ΔΑΚΕ), Χρ. Χορταργιά (ΠΑΣΚ) και Αν. Κόκκινος (ΔΑΚΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ