Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απουσίασε από κάθε αγώνα εργαζομένων

Συνειδητή αδράνεια και απουσία από τους αγώνες των εργαζομένων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζουν τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ). Μια στάση που σιγοντάρισε την κυβέρνηση και την πολιτική της και όχι τυχαία αφού αυτή είναι η γραμμή που ακολουθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, της υποταγής στις αντεργατικές επιλογές. Τα παραπάνω κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στη χτεσινή Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΑ και επιβεβαιώθηκε και στη συζήτηση όπου έγινε με θέμα: «Η στάση του ΕΚΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο τελευταίο διάστημα» το οποίο τέθηκε από την παράταξη και είχε γίνει προσπάθεια από τον πρόεδρο Γρ. Φελώνη να βγει από την ημερήσια διάταξη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο γραμματέας του ΕΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος. επισήμανε ότι η στάση της πλειοψηφίας απέναντι στις κινητοποιήσεις που έγιναν δείχνει και την αντίληψη που έχει. Ως ΔΑΣ και ΠΑΜΕ, σημείωσε, θεωρούμε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που έγιναν ήταν δίκαια και οι αγώνες θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα αν είχαν στόχο τη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Εμείς παλέψαμε στο πλευρό τους, αντιμετωπίζοντας την απεργοσπασία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Η στάση αυτή των παρατάξεων είναι επικίνδυνη γιατί είναι ταυτισμένη με την πολιτική των κομμάτων τους. Γι' αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη και να αλλάξει ρότα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί αποδεικνύονται καθημερινά οι δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή της πλειοψηφίας του ΕΚΑ, που οδηγεί τους εργαζόμενους στην υποταγή και από την άλλη, αυτή όσων παλεύουν μέσα από το ΠΑΜΕ και αγωνίζονται και διεκδικούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη οι υπόλοιπες παρατάξεις αναλώθηκαν σε δικαιολογίες για να αποφύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας και συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στην οποία «παρεμβαίνει για να διορθώσει λάθη», η ΔΑΚΕ υποστήριξε ότι δεν έχουν κανένα λόγο σε αγώνες που δεν είναι από σωματείο μέλος του ΕΚΑ (!) ενώ η «Αυτόνομη Παρέμβαση» αναλώθηκε σε διαπιστώσεις προβλημάτων για τα οποία έγιναν κινητοποιήσεις όταν και η ίδια έχει συμβάλει να περάσει η πολιτική που τα γεννά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση για απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2018-10-20 00:00:00.0)
Προσφέρουν εκδούλευση σε κυβέρνηση - εργοδοσία (2005-02-02 00:00:00.0)
Ούτε να ακούνε για αγώνες (2002-03-05 00:00:00.0)
Απειλές για αποπομπή της ΔΑΣ! (2002-02-28 00:00:00.0)
Υπονομεύουν κάθε μορφή αγώνα ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ (1998-09-12 00:00:00.0)
Παρέμβαση της ΔΑΣ για τα προβλήματα (1996-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ