Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Προσφέρουν εκδούλευση σε κυβέρνηση - εργοδοσία

Οι παρατάξεις της συναίνεσης αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία για το ωράριο και απαγόρευσαν στη ΔΑΣ-ΕΚΑ να χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Εργατικού Κέντρου για την αποστολή του υλικού της!

Τον αντεργατικό της κατήφορο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αρνούμενη στη χτεσινή της συνεδρίαση να κηρύξει 24ωρη απεργία για το θέμα του ωραρίου, όπως πρότεινε η παράταξη της ΔΑΣ. Στην ίδια συνεδρίαση, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην επιτρέπουν στη ΔΑΣ να στέλνει ανακοινώσεις, δελτία Τύπου κ.ά. από το μηχανισμό του ΕΚΑ, εάν το περιεχόμενό τους δε συμφωνεί με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας!

Την υπονομευτική στάση των παρατάξεων της συναίνεσης κατήγγειλε η ΔΑΣ-ΕΚΑ με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και στο οποίο σημειώνει: «Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ήταν και είναι μια από τις σημαντικές ρυθμίσεις μέσω των οποίων οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιδίωκαν, επιδιώκουν και προωθούν τη συγκέντρωση του εμπορίου σε λιγότερα χέρια και την αύξηση των υπερκερδών των πολυεθνικών, των πολυκαταστημάτων, των μεγαλεμπόρων, σε βάρος των εργαζομένων στο εμπόριο, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρεμπόρων».

Η ΔΑΣ ξεκαθαρίζει ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 7 του Φλεβάρη, την οποία έχουν αποφασίσει τα ταξικά συνδικάτα του εμπορίου και των υπηρεσιών. Παράλληλα, καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της δύναμης του ΕΚΑ, όλους τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο του ΕΚΑ, τους εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτιά της και όσους απορρίπτουν τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ» τη Δευτέρα 7 του Φλεβάρη, όπου θα συζητηθεί η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ έως την 1η του Μάη.

Η ΔΑΣ-ΕΚΑ καταγγέλλει τις παρατάξεις της πλειοψηφίας για την προσπάθεια «να δυσκολέψουν και να περιορίσουν με κάθε μέσο τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και πιο συγκεκριμένα τη ΔΑΣ- ΕΚΑ» με την απόφασή τους να απαγορεύσουν την αποστολή υλικών από το μηχανισμό του ΕΚΑ.

Οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν μεταξύ άλλων «τις βαριές ευθύνες που αναλαμβάνουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις όταν στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας κορυφαία στελέχη τους προχωρούν σε μια πέρα για πέρα αντιδημοκρατική απόφαση. Απόφαση επικίνδυνη που θυμίζει τις χειρότερες μέρες αντιδημοκρατικών εκτροπών στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί παρά το φυσιολογικό επακόλουθο στη δράση μιας πλειοψηφίας που έχει θέσει "εαυτόν" στην υπηρεσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων εργοδοτών και κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόφαση για απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας(2018-10-20 00:00:00.0)
Ούτε να ακούνε για αγώνες(2002-03-05 00:00:00.0)
Απειλές για αποπομπή της ΔΑΣ!(2002-02-28 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση δύο γραμμών για το συνδικαλιστικό κίνημα(2001-05-05 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο συντονισμός(1999-02-20 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω το τερατούργημα!(1998-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ