Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα πάλης για το ωράριο

Απαιτεί ωράριο 48 ωρών και καλεί τα σωματεία μέλη της σε πολύμορφο αγώνα από τις 7 Φλεβάρη

Ημέρα έναρξης αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το σύνολο των Συλλόγων - μελών της κήρυξε την 7η Φλεβάρη η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων. Στο ψήφισμά της για το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «η σοβαρότητα του θέματος δεν αποκλείει καμία μορφή αγωνιστικής εκδήλωσης. Οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ο αποκλεισμός των εισόδων των μεγαλοκαταστημάτων, οι συνελεύσεις σε οδικές αρτηρίες και κάθε άλλη μορφή αγώνα, στο βαθμό που θα χρειαστεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Σχετικά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για εθνικό ωράριο, περαιτέρω διεύρυνση από τους νομάρχες, διεύρυνση των ωρών λειτουργίας τις Κυριακές σε πολυχώρους, γήπεδα, τουριστικές περιοχές, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «αποτελούν νέα προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ολοκληρωτικής, απόλυτης και πλήρους απελευθέρωσής του». Χαρακτηρίζει επίσης «έωλα και ψευδεπίγραφα» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για δήθεν αύξηση της απασχόλησης, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, διευκόλυνση των καταναλωτών.

Η ΟΕΣΒΔΕΝ θεωρεί ότι «η παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου θα επιφέρει βιολογική εξόντωση, αύξηση των λειτουργικών εξόδων, στέρηση του δικαιώματος για κοινωνική δραστηριότητα, κλείσιμο μικρών καταστημάτων, εργασιακές παρανομίες, ανατροπές της οικογενειακής συνύπαρξης». Προσθέτει ότι «τα εμπορικά μεγαλοκαταστήματα ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, καθιστούν ομήρους τους εργαζόμενους, μετατρέπουν σε καθεστώς την εκμετάλλευση». Επίσης, θεωρεί αρνητική την «"ψύχραιμη" στάση και την επίπονη και επίμονη προσπάθεια του προεδρείου της ΕΣΕΕ και της πλειοψηφίας του ΔΣ για υποβάθμιση του θέματος και για αποπροσανατολισμό των συναδέλφων».

Η Ομοσπονδία - μεταξύ άλλων - τάσσεται υπέρ ωραρίου 48 ωρών, ζητά να σταματήσει η κυβερνητική επιχείρηση διεύρυνσης των τουριστικών περιοχών, κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης των εργαζομένων, περιορισμό της ασύδοτης λειτουργίας των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ικανοποιεί αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο(2005-06-26 00:00:00.0)
Αντίθετοι στη διεύρυνση του ωραρίου(2005-03-24 00:00:00.0)
Ολοταχώς προς ανεξέλεγκτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου(2005-01-08 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στην απελευθέρωση του ωραρίου(2004-04-09 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για το ωράριο(2003-07-11 00:00:00.0)
Από τη Δευτέρα αρχίζουν κινητοποιήσεις(2003-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ