Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Αγωνιστική συνέχεια

Με νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που τους έχει καταδικάσει στη φτώχεια, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους συντονισμένα σε πανελλαδικό επίπεδο. Στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στην οποία συμμετέχουν τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ, και Δημοσίου, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 2 Μάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι, κατήγγειλαν ότι χιλιάδες συνταξιούχοι ζουν σε συνθήκες δυστυχίας, αθλιότητας, κοινωνικού αποκλεισμού, αφού στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι. Κατήγγειλαν την πολιτική λιτότητας που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα της αντιλαϊκής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισαν κοροϊδία τις αυξήσεις στις συντάξεις, αφού όπως είπαν αναλογούν σε 0,40 έως 0,70 λεπτά την ημέρα, ενώ την ίδια ώρα οι αυξήσεις στα φάρμακα είναι πολλαπλάσιες και αντίστοιχα υψηλές είναι οι αυξήσεις σε όλα τα είδη άμεσης ανάγκης και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, οι απόμαχοι της δουλιάς δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν αγωνιστικά. Απαιτούν αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 10% για το 2005, πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του ΦΠΑ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ, δωρεάν παροχή των φαρμάκων, να αποδοθούν από το κράτος όλα τα οφειλόμενα στα Ταμεία, να επιστραφούν τα παράνομα παρακρατημένα ποσά του ΛΑΦΚΑ. Επίσης διεκδικούν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ