Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Ξεσφίγουν λίγο τις «ζώνες»...

Κατά 17% αποφάσισε να «φαρδύνει»... τις ζώνες στρεμματικής απόδοσης στο βαμβάκι, το υπουργείο Γεωργίας από την ερχόμενη βδομάδα. Χτες, το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε πως «από την αρχή της επόμενης βδομάδας οι παραγωγοί που ολοκληρώνουν τις παραδόσεις τους χωρίς να υπερβαίνουν το 17% του ορίου της ζώνης τους, θα μπορούν να παραδίδουν άμεσα το προϊόν τους στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις και να παραδίδουν της καρτέλα τους στους ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Αυτό σημαίνει ότι η χαμηλή απόδοση ανά στρέμμα γίνεται 310 κιλά και η υψηλή μέχρι 340 κιλά, ανάλογα με τις προϋπάρχουσες ζώνες ανά βαμβακοπαραγωγική περιοχή. Οσων βαμβακοπαραγωγών τα χωράφια έβγαλαν παραπάνω κιλά από τα «μετρήματα» των επιτελείων του υπουργείου Γεωργίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτοί μπορούν να αναμένουν... νεότερες οδηγίες.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως, από χτες οι βαμβακοπαραγωγοί «που διαθέτουν ποσότητες βάμβακος πέραν των αρχικών ορίων των ζωνών καλούνται να δηλώσουν τα σχετικά αποθέματα άμεσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ». Φανταστείτε τι θα γινόταν φέτος αν οι καιρός και το «πράσινο σκουλήκι» άφηναν την παραγωγή βαμβακιού να είναι πολύ καλύτερη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ