Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για το «ΞΕΝΙΑ» Βόλου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «ΞΕΝΙΑ» Βόλου και την έντονη ανησυχία της κοινωνίας και των φορέων της Μαγνησίας από τα δημοσιεύματα που προδιαγράφουν την ιδιωτικοποίησή του φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας. Στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Είναι γνωστό ότι το "ΞΕΝΙΑ" Βόλου χτίστηκε πάνω στα ερείπια της πόλης από τα μπάζα που προξένησαν οι σεισμοί του 1954 - '55, οι οποίοι ισοπέδωσαν στην κυριολεξία το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και όχι μόνο. Γνωστό είναι, επίσης, ότι η έκταση όπου έγινε το "ΞΕΝΙΑ" με το μπάζωμα της παραλίας του Αγ. Κων/νου και η οποία ανήκει στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δόθηκε για χρήση στον ΕΟΤ, προκειμένου να κατασκευαστεί το εν λόγω ξενοδοχείο. Γνωστό είναι, επίσης, ότι η συγκεκριμένη έκταση εξαιρέθηκε με την αρ. 60/28.03.85 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής και έγκριση της Νομαρχίας Μαγνησίας από χερσαία ζώνη λιμένος.

Ενώ ως τις 31/5/2004 το "ΞΕΝΙΑ" με όλη του την υποδομή και τα γήπεδά του βρίσκεται κάτω από την αποκλειστική χρήση του Δήμου Βόλου, η κυβέρνηση αρνείται κάθε δικαίωμα στο Δήμο Βόλου επί του "ΕΝΙΑ", παρά τις έως τώρα τεκμηριωμένες αιτιάσεις του Δήμου για τη συνέχιση του καθεστώτος που ισχύει σήμερα επί της χρήσης του ξενοδοχείου.

Να σημειωθεί ότι η κοινωνία του Βόλου, οι φορείς της Μαγνησίας και η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού είναι έντονα ανήσυχοι από την πολιτική που προδιαγράφεται - με βάση δημοσιεύματα- για την πορεία και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του "ΞΕΝΙΑ" Βόλου, που λένε ότι ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ του ΕΟΤ και ότι πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας. Παμμαγνησιώτικο αίτημα είναι το "ΞΕΝΙΑ" να δοθεί στην πόλη, στο Δήμο Βόλου. Οποια άλλη απόφαση θα βρει το νομό και ιδιαίτερα το Βόλο αντίθετο.

Μετά τα παραπάνω και επειδή το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να δώσει οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του "ΞΕΝΙΑ" Βόλου με τη χρήση αορίστου χρόνου στο Δήμο Βόλου;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ