Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα

Να συντονίσουν την πάλη τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την επίλυση των κοινών προβλημάτων και την ανατροπή της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας, στη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης αναμένεται, στο προσεχές διάστημα, να πραγματοποιηθούν κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ προβλέπεται ο αγώνας να συντονιστεί και σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ενημέρωσε τους αγρότες για τα νέα προβλήματα που φέρνει μαζί της η νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογραμμίζοντας ότι με τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, περισσότερο πλήττονται το βαμβάκι και ο καπνός, που αποτελούν το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτικών προϊόντων τα οποία καλλιεργούνται στο νομό. Αναφέρθηκε ακόμα στα νέα αντιαγροτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση - αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ, ρυθμίσεις των χρεών από την ΑΤΕ που προβλέπουν κι άλλες υποθηκεύσεις περιουσιακών στοιχείων κ.ά. - τα οποία μειώνουν κι άλλο το αγροτικό εισόδημα και επιβαρύνουν περισσότερο τη ζωή στο χωριό.

Ψήφος τιμωρίας

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ επισήμανε τη μεγάλη δυσαρέσκεια που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, για να τονίσει πως είναι ανάγκη η αγροτική οργή και αγανάκτηση να μετατραπεί σε συνεχή αγωνιστική διάθεση, η οποία θα οδηγήσει στην ένταση και την κλιμάκωση της πάλης για τη λύση των προβλημάτων και στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής, για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Σημειώνοντας ότι η ΝΔ συμφωνεί απολύτως με την πολιτική της ΕΕ, που διαχειρίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε πως σιγά σιγά γίνεται συνείδηση στον αγροτικό κόσμο ότι όποια κυβέρνηση κι αν αναδειχτεί στις επικείμενες εκλογές, δεν πρόκειται να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα αγροτικά προβλήματα, αφού θα εφαρμόσει την ίδια αντιαγροτική πολιτική, που καθορίζεται στις Βρυξέλλες. Γι' αυτό - τόνισε - οι απογοητευμένοι κι οργισμένοι αγρότες θα πρέπει να σκεφτούν, αυτή τη φορά, πολύ καλά πού θα δώσουν την ψήφο τους και αποφεύγοντας να πέσουν «από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη», χρειάζεται να ενισχύσουν εκείνες τις δυνάμεις που στάθηκαν πάντα ανιδιοτελώς στο πλευρό τους και θα συνεχίσουν ν' αγωνίζεται μαζί τους για ένα καλύτερο μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στην ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων για την επιβίωση των αγροτών και για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, αναφέρθηκε μιλώντας στη συγκέντρωση και ο Β. Αναγνωστόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ και νομάρχης Καρδίτσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με νύχια και με δόντια στη μάχη! (2012-02-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προμήνυμα από την Καρδίτσα (2009-12-08 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση των αγροτών (2009-11-14 00:00:00.0)
Αγωνιστική προϋπάντηση στον υπουργό Γεωργίας! (2003-11-21 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους με τα τρακτέρ (2001-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ