Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούν την κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων

Η λήψη σκληρών αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα προσδώσουν νέα υπερκέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο είναι για τους βιομηχάνους της ΕΕ η «συνταγή» για την αέναη κερδοφορία τους. Τα μέτρα αυτά προτάθηκαν και συζητήθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η UNICE (συνδικάτο ευρωβιομηχάνων) στις Βρυξέλλες με αφορμή την Ημέρα της Ανταγωνιστικότητας.

Ετσι, οι ευρωβιομήχανοι έθεσαν ξανά επί τάπητος την εφαρμογή της στρατηγικής της Λισαβόνας καλώντας τους παράγοντες που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή πολιτική να αναλάβουν δράση στους ακόλουθους τομείς:

  • Κανονιστικό Περιβάλλον: Μείωση της ισχύουσας νομοθεσίας και ουσιαστική αξιολόγηση του αντικτύπου των συνεπειών της προτεινόμενης νομοθεσίας στα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις. To Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στην εξέταση των θεμάτων αυτών. Δηλαδή, οι νόμοι να θεσπίζονται με βάση την επίδραση που μπορούν να έχουν στα κέρδη των επιχειρηματιών.
  • Δημοσιονομικά θέματα: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων των ασφαλιστικών συστημάτων και μείωση των διαρθρωτικών ελλειμμάτων του προϋπολογισμού των κρατών μελών. Δηλαδή, παραπέρα κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και σκληρή εισοδηματική πολιτική.
  • Καινοτομία: Υποστήριξη των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης με δυνατότητες εφαρμογών στην πραγματική οικονομία και προώθηση των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων. Δηλαδή, η έρευνα να προσανατολιστεί στην τόνωση των κερδών των βιομηχάνων.
  • Απασχόληση: Αρση των δυσκαμψιών στην αγορά εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και διευκόλυνση της χρήσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Δηλαδή, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών: Ολοκλήρωση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών που θα βασίζεται στη συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Δηλαδή, ζεστό δημόσιο χρήμα στους μεγαλοεργολάβους.
  • Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον: Ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίτευξη προόδου των συνομιλιών για την απελευθέρωση του εμπορίου σε επίπεδο Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Δηλαδή, πλήρης απελευθέρωση όλων των αγορών, ώστε να «αλωνίζουν» τα μονοπώλια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ