Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΙΤΑΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Βαριά τα χρέη της ΑΤΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγροτοκτηνοτρόφοι του χωριού Σιταριά του Νομού Κιλκίς, εξαιτίας της τοκογλυφικής πολιτικής της ΑΤΕ. Το θέμα έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζονται τα εξής: «Ανάστατοι είναι οι γεωργοκτηνοτρόφοι του χωριού Σιταριά του Δήμου Πολυκάστρου του Νομού Κιλκίς μετά τις ειδοποιήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η απειλή των πλειστηριασμών των περιουσιών των γεωργοκτηνοτρόφων του χωριού είναι πλέον ορατή.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται αποκλειστικά οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που με την αντιαγροτική τους πολιτική και με τα τοκογλυφικά επιτόκια της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό των γεωργοκτηνοτρόφων. Ετσι δάνεια μερικών εκατομμυρίων δραχμών - απαραίτητα για το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό - έφθασαν σήμερα, παρά τις πληρωμές που έγιναν, δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών. Π.χ., συγκεκριμένος κτηνοτρόφος πήρε δάνεια ύψους 9 εκατομμυρίων δραχμών, πλήρωσε μέχρι σήμερα 11 εκατομμύρια δραχμές και χρωστά άλλα 100 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

Αποδείχτηκε ότι οι εκάστοτε ρυθμίσεις, που εξάγγειλαν οι κυβερνήσεις, στόχο είχαν την οικονομική εκκαθάριση και εξυγίανση της ΑΤΕ για την ιδιωτικοποίησή της, παρά για την ανακούφιση των αγροτών.

Επειδή αρκετοί γεωργοκτηνοτρόφοι της Σιταριάς του Νομού Κιλκίς βρίσκονται σε απόγνωση με κίνδυνο να χάσουν το βιος τους, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να ρυθμιστούν με ευνοϊκούς όρους τα υπόλοιπα των χρεών, που είναι αποτέλεσμα της τοκογλυφικής πολιτικής, προκειμένου να σταματήσει κάθε προσπάθεια πλειστηριασμού και να μπορέσουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι να συνεχίσουν τις δουλιές τους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ