Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις προκαλεί το εγχειρίδιο Μίλερ

Πρόκληση για τους Ελληνες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές αποτελεί το εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς «Χτίζοντας καλύτερη σχέση με τα παιδιά στην τάξη» της Μπόνι Μίλερ, συζύγου του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το «εκπαιδευτικό πακέτο» που δώρισε στο υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται ήδη στις σχολικές βιβλιοθήκες. Το «πακέτο» επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο διαπαιδαγώγησης» των παιδιών με την προβολή ιδεολογημάτων που στόχο έχουν να χτίσουν αυριανούς πειθήνιους ενήλικες. Η επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου, την οποία αποκάλυψε ο «Ρ» με προχτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, με τίτλο: «"Αμερικανάκια" θέλουν τα παιδιά μας», το γεγονός ότι η συγγραφέας είναι η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη, η υιοθέτησή του από το υπουργείο Παιδείας αλλά και η χρηματοδότησή του από μεγάλη πολυεθνική, προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκοψε να στείλει ακόμα εκπαιδευτικούς στα σχολεία, το βιβλίο όμως της κυρίας Μίλερ δεν τόλμησε να μην το στείλει. Εκτός από τις "έξυπνες βόμβες", η υπερδύναμη μας βομβαρδίζει με τα "έξυπνα βιβλία" της κυρίας "ανθυπάτου"! Εμείς της τα επιστρέφουμε», σχολιάζει μιλώντας στο «Ρ» η Β. Τζιαντζή, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας. «Δεν τα χρειάζονται οι δικοί μας δάσκαλοι και τα δικά μας παιδιά. Οι Ελληνες γονείς και δάσκαλοι διαπαιδαγωγούμε και μορφώνουμε τους μαθητές, που γέμισαν τους δρόμους στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Αυτούς που σήμερα σαν μαθητές και αύριο σαν εργαζόμενοι αγωνίζονται να φέρουν την κοινωνία στα ανθρώπινα μέτρα και δε θεωρούν την εξουσία και τα εγκλήματα της υπερδύναμης "αναπόφευκτα", όπως τους συστήνει η κυρία Μίλερ. Θα καλέσουμε όλους τους γονείς και τους δασκάλους να καταδικάσουν την κατάντια του υπουργείου Παιδείας», τονίζει η Β. Τζιατζή.

«Γεννά ερωτηματικά»

Το θέμα της υιοθέτησης από το υπουργείο Παιδείας του βιβλίου της Μπόνι Μίλερ θα απασχολήσει τις επόμενες μέρες το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μιλώντας στο «Ρ» ο πρόεδρός του, Αντ. Αντωνάκος σημειώνει τα εξής: «Το βιβλίο δεν έχει φτάσει ακόμα σε εμάς και έτσι η ενημέρωση μας είναι μόνο διά μέσου του τύπου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προς το παρόν έχει σταλθεί μόνο σε δημοτικά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα ασχοληθεί με το θέμα και θα τοποθετηθεί αφού λάβει και μελετήσει και το συγκεκριμένο υλικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, στο βαθμό που τα δημοσιεύματα αληθεύουν, πέρα από το περιεχόμενο που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία ιδεολογικής παρέμβασης, που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά, προκαλεί εντύπωση η προώθηση ενός υλικού, το οποίο συγκεντρώνει δύο στοιχεία που γεννούν ερωτηματικά. Το πρώτο είναι η συγγραφέας του συγκεκριμένου εγχειριδίου και το δεύτερο η οικονομική στήριξή του από μεγάλη πολυεθνική εταιρία», σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί το εγχειρίδιο Μίλερ (2003-11-29 00:00:00.0)
Απάντηση ομολογίας της ταύτισης με τη Μίλερ (2003-11-21 00:00:00.0)
Αγώνας για τη λύση των προβλημάτων (1998-11-26 00:00:00.0)
"Εξωφρενική απορύθμιση" στα σχολεία! (1998-10-30 00:00:00.0)
Υπόσχεση για ενωμένους αγώνες (1998-02-26 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα η 25η Φλεβάρη (1998-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ