Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
"Εξωφρενική απορύθμιση" στα σχολεία!
  • Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συντονισμού δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης
  • Σύσκεψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων την ερχόμενη Δευτέρα
  • Τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις την Τετάρτη 4 Νοέμβρη

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της παιδείας απευθύνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο αποφάσισε τον προγραμματισμό μιας σειράς πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και κινητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι παρατηρείται μια "εξωφρενική απορύθμιση" της λειτουργίας των "Ενιαίων Λυκείων", "χαώδης κατάσταση" στο χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης, σοβαρά κενά σε διδακτικό προσωπικό και άρνηση διάθεσης πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών. Ειδικότερα για τα ΤΕΕ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι λειτουργούν χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα σε καμιά τάξη, τομέα και ειδικότητα, δεν υπάρχουν βιβλία για πολλά μαθήματα και δεν πρόκειται να υπάρξουν για φέτος, ενώ σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, εκεί που έχουν σταλεί βιβλία παρατηρείται το φαινόμενο να μην αντιστοιχούν στο επίπεδο σπουδών που αναφέρονται. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναφέρεται σε βιβλία της Β' και Γ' τάξης των πρώην ΤΕΛ και ΕΠΛ που δίνονται σε μαθητές της Α' τάξης των ΤΕΕ, σε ορισμένα βιβλία που έχουν διαφορετικό περιεχόμενο από το μάθημα για το οποίο δίνονται, για μαθήματα γενικής παιδείας της Α' τάξης των ΤΕΕ στέλνονται αλληλοσυγκρουόμενες εγκύκλιοι - ότι θα διδαχθούν βιβλία ενιαίου λυκείου, ότι θα διδαχθούν βιβλία των πρώην ΤΕΣ κλπ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Νοέμβρη,το ΔΣ της ΟΛΜΕ διοργανώνει σύσκεψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με θέμα το συντονισμό της δράσης των παραπάνω φορέων για την παιδεία. Την ίδια μέρα, ξεκινούν ενημερωτικές ομιλίες από εκπροσώπους των ΕΛΜΕ προς τους μαθητές για τις θέσεις και προτάσεις της ΟΛΜΕ για την παιδεία. Την Τετάρτη 4 Νοέμβρη,το ΔΣ της ΟΛΜΕ διοργανώνει στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Παιδείας, στις 12.30 το μεσημέρι και συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ για τη στήριξη αυτών των συγκεντρώσεων, θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απευθύνεται στις τοπικές ΕΛΜΕ και τις καλεί να οργανώσουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις με τα μαθητικά συμβούλια και τους φορείς των γονιών για αλληλοενημέρωση και συντονισμό των ενεργειών τους και προγραμματίζει συναντήσεις με όλες τις επιστημονικές ενώσεις, με στόχο τη συνδιαμόρφωση πλαισίου προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επίσης απευθύνεται σε όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και προτείνει ο γιορτασμός της 25ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου να προβάλει ως κεντρικό αίτημα τη στήριξη και αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και την αντίσταση στην επίθεση εναντίον των μορφωτικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στις 14 Νοέμβρη,θα γίνει η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με θέμα την ιεράρχηση των αιτημάτων του κλάδου για τη φετινή χρονιά και το πρόγραμμα δράσης για την προώθησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ