Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Απεργία για να μην περάσει η διάλυση

Αρχισε από τις 6 τα ξημερώματα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε - κατά την πάγια τακτική της - η διοίκηση της υπηρεσίας, με αίτημα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση.

Τη 48ωρη απεργία, που κανονικά λήγει αύριο τα ξημερώματα, κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της για την έναρξη διαλόγου με τους εργαζόμενους, όσον αφορά την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της ΥΠΑ, μεθοδεύει"ερήμην τους" τη διάλυση της υπηρεσίας και το ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της στους ιδιώτες. Στο εξώδικο που απέστειλε στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών από την προηγούμενη βδομάδα η ΟΣΥΠΑ, τον κατηγορεί για πλήρη αναξιοπιστία και για μεθοδεύσεις διάλυσης της ΥΠΑ σε ανώνυμες εταιρίες και κατάργησης του μεγαλύτερου αριθμού των οργανικών θέσεων, με αυτόματη λύση της υπαλληλικής σχέσης 2.500 εργαζομένων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου χτες ο υπουργός Μεταφορών Τ. Μαντέλης,είπε ότι ο διάλογος γίνεται επί συγκεκριμένων προτάσεων, υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη η ολοκληρωμένη πρόταση της διοίκησης της ΥΠΑ για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της υπηρεσίας. Δεν παρέλειψε ν' αφήσει αιχμές κατά της ΟΣΥΠΑ, λέγοντας ότι πριν την κήρυξη της απεργίας, ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόταση των εκπροσώπων της ομοσπονδίας για συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα.

Να σημειωθεί ότι μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ(υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), πρότειναν χτες να ζητηθεί η κάλυψη της ΑΔΕΔΥ σε περίπτωση που κηρυχτεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία και αν δεν το πράξει να καταγγελθεί, ενώ παράλληλα να κηρυχτεί στάση εργασίας και να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, για να εκφράσουν οι εργαζόμενοι την κατηγορηματική τους αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια και να αξιώσουν τη δέσμευση του υπουργού ότι δε θα αλλάξει η νομική μορφή της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ