Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούν κι άλλα συνταγογραφούμενα

Την έκδοση συμπληρωματικού καταλόγου συνταγογραφουμένων φαρμάκων, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και πολλούς μήνες, ζητεί ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου διαπιστώθηκε ότι "λόγω της ύπαρξης σημαντικών εκκρεμοτήτων σε σχέση με την τήρηση των κανόνων και της υπάρχουσας νομοθεσίας για το φάρμακο, το περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν είναι ασαφές και συγκεχυμένο, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει σημαντικές τριβές και προβλήματα τόσο με την πολιτεία, όσο και στη διατήρηση του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις".

Εκτός από την έκδοση συμπληρωματικού καταλόγου συνταγογραφουμένων φαρμάκων, ο ΣΦΕΕ ζητεί το σεβασμό των προθεσμιών που από το νόμο ορίζονται για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας και δελτίου τιμών για τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα. Τέλος, ζητεί την καθιέρωση ενός μόνιμου διαλόγου ανάμεσα στην πολιτεία και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ