Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Μέρα αγώνα η 25η Φλεβάρη

Συντονίζονται, διεκδικούν και αντιστέκονται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές, οι οποίοι την ερχόμενη Τετάρτη απεργούν, κλείνουν τα σχολεία τους και βγαίνουν στον δρόμο μαζί με εργαζόμενους και γονείς, για να δηλώσουν το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία.

Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη σε 10 πόλεις της χώρας, σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Αλεξανδρούπολη,Κοζάνη,Βόλο,Καρδίτσα,Πάτρα,Χανιά,Ηράκλειο και Γιάννενα.Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Την πρόταση των Συντονιστικών Μαθητών από 22 πόλεις της χώρας για κλείσιμο των σχολείων τους και μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τετάρτης μαζί με τους εκπαιδευτικούς συζητούν οι μαθητές στις γενικές συνελεύσεις τους. Τα Συντονιστικά Αθήνας και Πειραιά έχουν ήδη αποφασίσει η συγκέντρωση να γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια οι μαθητές να συναντήσουν τους απεργούς εκπαιδευτικούς.

"Ο λαός μας έχει πια καλά καταλάβει πως η αυταρχική επιβολή της μεταρρύθμισης κάθε άλλο παρά έχει σκοπό να επεκτείνει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, να εξασφαλίσει την καθολική και ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών του", τονίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι μπροστά στην επίθεση που δέχονται "δε μας αφήνουν, παρά μόνο μια επιλογή, την άμεση, αγωνιστική και ενιαία απάντηση των μαθητών, φοιτητών, γονιών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων. Αρνούμαστε να συναινέσουμε στην παράδοση της δημόσιας εκπαίδευσης στις δυνάμεις της αγοράς. Αρνούμαστε να προσαρμόσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στα μέτρα τους. Συντονιζόμαστε, διεκδικούμε, αντιστεκόμαστε στους νέους ταξικούς φραγμούς, στην υποβάθμιση της μόρφωσης, στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων".

  • Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου,τονίζοντας συγχρόνως την ανάγκη μέσα στο εργατικό κίνημα, να αναπτυχθεί το μέτωπο παιδείας, ώστε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να απαιτήσουν καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση για τον τόπο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ