Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προετοιμάζουν το έδαφος

Προφίλ κυβερνήτη του... Λεκανοπεδίου επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο δήμαρχος Αθήνας, προωθώντας από την πλευρά του τα σχέδια μητροπολιτικής οργάνωσης της πρωτεύουσας.

Με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη τον "Καποδίστρια Νο2", αναπαράγοντας, κατά τα πρότυπα του γνωστού "Καποδίστρια", έναν υπερδημοτικό, απομακρυσμένο ακόμα περισσότερο από το δημότη και τις ανάγκες του μηχανισμό, στο χώρο αυτή τη φορά των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων της χώρας, ο Δ. Αβραμόπουλος προετοιμάζει τη συγκρότηση μιας κατά το δυνατόν διευρυμένης ομάδας δήμων της πρωτεύουσας που θα καλλιεργήσουν το έδαφος για την εφαρμογή του προγράμματος και την αποδοχή των... καινοτομιών του.

Ηδη χτες κατά τη δεύτερη συνάντηση δήμων του Λεκανοπεδίου, που οργανώθηκε στον Πειραιά, αν και η συμμετοχή ήταν μικρότερη από την πρώτη κλειστή συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα - ανταποκρίθηκαν μόνο οι Δήμοι Χολαργού, Αλίμου, Ψυχικού, Φιλοθέης, Αμαρουσίου και Παπάγου - ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Στ. Λογοθέτης έθεσαν θέμα κατάργησης, ως παρωχημένων, των θεσμών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας, αλλά και διάλυσης των οργανισμών κοινής ωφελείας, προκειμένου οι αρμοδιότητές τους να απορροφηθούν από το μητροπολιτικό όργανο. Στο μεταξύ η μετατροπή των δήμων του Λεκανοπεδίου σε "διαμερίσματα" και η συγκρότηση μιας "τοπικής κυβέρνησης" στην Αθήνα, που είχαν προβληθεί αρχικά από τον Δ. Αβραμόπουλο, μετατράπηκαν χτες σε εγγυήσεις ότι το νέο όργανο "δε θα θίξει σε τίποτα την αυτονομία των δήμων" αλλά αντίθετα θα αποτελέσει "Βουλή της Αυτοδιοίκησης στην Αττική"...

Τα σχέδια επί χάρτου θα συνεχιστούν ενδεχομένως στο Περιστέρι, όπου προγραμματίζεται να γίνει η επόμενη συνάντηση ή στον Αλιμο, ενώ άμεσος στόχος του Δ. Αβραμόπουλου είναι η διοργάνωση σχετικού συνεδρίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ, το οποίο θα έχουν εισηγηθεί και προετοιμάσει οι δήμαρχοι που μετέχουν στις συναντήσεις και οι οποίοι, όπως είπε χτες, θα "κινούνται πλέον ως ομάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ