Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Η κυβέρνηση εντείνει τη δικαστική τρομοκρατία

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει η κυβέρνηση, επιχειρώντας μέσω των "αγροτοδικείων" να αναζωπυρώσει το κλίμα δικαστικής τρομοκρατίας σε βάρος των αγροτών. Μετά την καταδίκη προχτές 14 αγροτών της Λάρισας, δύο μέρες μετά την αναστολή κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία, στην Καρδίτσα χτες 169 συνολικά αγρότες πήραν κλήσεις για να δικαστούν στις 22 του Απρίλη με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις του Νοέμβρη του 1995.

Την απροκάλυπτη κυβερνητική τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών μέσα από μαζικές δίκες και καταδίκες, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ και δηλώνει την αμέριστη στήριξή της τόσο προς τους καταδικασμένους όσο και στους υπόλοιπους αγρότες, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

""Εξοντώστε τους. Με κάθε μέσο και τρόπο". Αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση στους μηχανισμούς του αστικού κράτους, για τους αγρότες που αντιστέκονται στην αντιαγροτική πολιτική της και της ΕΕ", τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει: "Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει στους αγρότες και στους εργαζόμενους του νομού τη λυσσασμένη προσπάθεια της κυβέρνησης για καθυπόταξη των αγωνιστικών διαθέσεων των μικρομεσαίων αγροτών μέσα από μαζικές δίκες και καταδίκες αγροτών από χωριά του νομού, όπως αυτές που επέβαλε την περασμένη Τετάρτη το Εφετείο Λάρισας και οι οποίες είναι εφαρμοστέες τελεσίδικα, γιατί κατά τη γνώμη της κυβέρνησης διέπραξαν το μεγάλο αδίκημα να θέλουν να μείνουν στη γη τους και να ζούνε απ' αυτή".

Ακολούθως η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να μην δειλιάσουν απέναντι στην απροκάλυπτη κυβερνητική τρομοκρατία να κάνουν την αγανάκτησή τους αγώνα μαζικό, ενωτικό που θα εξουδετερώσει αυτή την τακτική της κυβέρνησης και θα ανατρέψει αυτή την καταστροφική πολιτική για τους μικρομεσαίους αγρότες. Τέλος τούς καλεί να καταδικάσουν με την ψήφο τους, μαζικά το κυβερνητικό κόμμα στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές αναδείχνοντας αγωνιστές αιρετούς που θα είναι κοντά στα προβλήματα και τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ