Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
Καταδικάζει τη συμμετοχή της ΚΕΔΚΕ η ΤΕΔΚΝΑ

Τη συμμετοχή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) στην εφαρμογή του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε 51 ΚΑΠΗ σε ισάριθμους δήμους σ' όλη τη χώρα, που συναποφάσισαν τα υπουργεία Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Υγείας - Πρόνοιας, καταδίκασε, σε χτεσινή συνεδρίασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ). Κοινή πεποίθηση στη χτεσινή συνεδρίαση υπήρξε πως το εν λόγω πρόγραμμα συνεπάγεται νέα αφαίρεση από τους πόρους του θεσμού, καθώς πηγή χρηματοδότησης των δήμων, όπου θα εφαρμοστεί, είναι τα ήδη υπάρχοντα χρήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση μετά τον 5ο χρόνο της λειτουργίας του προγράμματος, η επιδότηση προς τους δήμους θα μειωθεί στο 50% και τα υπόλοιπα θα τα συμπληρώνει ο ΟΤΑ.

Τα μέλη της ΔΕ της ΤΕΔΚΝΑ ζήτησαν δε από την ΚΕΔΚΕ να ανακαλέσει την απόφασή της και να υπάρχει συμμετοχή και της ΤΕΔΚΝΑ στην κατανομή των πόρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ, αλλά και στον "Καποδίστρια".

Τέλος, ζήτησαν να καταργηθεί η διάταξη του νόμου 2515/97, που μετατρέπει στην ουσία τους δήμους σε μπαρμπουτάδικα, με την παροχή σ' αυτούς της αρμοδιότητας έκδοσης αδειών καταστημάτων με ψυχαγωγικά και τεχνικά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ