Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλίμονό μας...

Κατά πάσα πιθανότητα, θα το έχει υπόψη της η κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Οικονομίας, αλλά, για να εκλείψει και ο παραμικρός κίνδυνος να τους έχει ξεφύγει, το σημειώνουμε για ενημέρωσή τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ξεκινά από την 1η Γενάρη 2004 μια διαδικασία αποκρατικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Από τα τριακόσια (300) συνολικά νοσοκομεία, θα αποκρατικοποιηθούν τα διακόσια τριάντα (230). Η είδηση, μάλιστα, σημειώνει ότι τα νοσοκομεία θα προσφερθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Για παράδειγμα, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους θα υποχρεώνονται να διατηρούν το προηγούμενο αντικείμενο δραστηριότητάς τους για πέντε μόνο χρόνια.

Πάντως, εάν οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη γίνει γνώστες του γεγονότος, φανταζόμαστε πως θα έχουν δώσει και τις σχετικές εντολές: Πρώτον, να δρομολογηθεί η αναγκαία ενίσχυση και διευκόλυνση των εγχώριων επιχειρήσεων Υγείας, ώστε να διεκδικήσουν ένα σεβαστό μερίδιο στη γειτονική χώρα. Και, δεύτερον, να δοθεί απάντηση στο ερώτημα τι θα κάνει η χώρα μας, ώστε να γίνει ανταγωνιστική της Βουλγαρίας. Για παράδειγμα, μήπως, η κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας πρέπει να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα;

Με άλλα λόγια, αλίμονό μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ