Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Προκλητικός ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης

Για το θάνατο του ειδικού φρουρού που πέθανε αβοήθητος ψάχνοντας νοσοκομείο να νοσηλευτεί...

Ενταση δημιουργήθηκε χτες στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Ερώτησης της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για τις καθυστερήσεις και τα ελλιπή μέτρα ασφάλισης των ειδικών φρουρών και των συνοροφυλάκων, όταν ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Παντελής Τσερτικίδης, επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο από έμφραγμα το ειδικού φρουρού Παναγιώτη Σπανού στις 18 Νοέμβρη.

Αναφερόμενος στο γεγονός, ο υφυπουργός είπε ότι «ο μακαρίτης στις 11.30 το βράδυ αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Ζήτησε τη βοήθεια φίλου του και μαζί πήγαν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών περίπου στις 12.30 το βράδυ. Επειδή εκεί στα εξωτερικά ιατρεία είχε πάρα πολύ κόσμο έφυγαν και μετά πήγαν στο 401. Εκεί έγιναν κάποιες εξετάσεις. Ενδεχομένως οι γιατροί που τον εξέτασαν να μην έκαναν σωστή διάγνωση». Παράλληλα, για την ασφάλιση των ειδικών φρουρών και των συνοροφυλάκων στα στρατιωτικά νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς επισήμανε πως «την ευθύνη για τον εφοδιασμό του ασφαλισμένου με ατομικό βιβλιάριο νοσηλείας έχει ο ίδιος, ο οποίος πρέπει να προσκομίσει και τα απαιτούμενα για την έκδοση δικαιολογητικά».

«Του είπαν δεν είσαι ασφαλισμένος, δρόμο!», απάντησε διαμαρτυρόμενη έντονα, η Λιάνα Κανέλλη. «Σε ηλικία 29 χρονών πέθανε συνοριακός φρουρός που η πατρίδα μέσα στην ανεργία τού βρήκε αυτή τη δουλιά για να φυλάει τα σύνορα. Ομως τα σύνορα της ζωής του τα βρήκε στο 401 και δεν μπόρεσε να τα υπερασπιστεί. Και έρχεστε και μου λέτε τι λένε οι νόμοι και τα χαρτιά! Εμείς δε λέμε ότι οι νόμοι και τα χαρτιά δε λένε αυτά που λέτε. Πέθανε! Δε συγκινήθηκε κανένας; Ούτε μια παραίτηση; Ούτε μια συγνώμη; Ούτε μια απολογία; Ούτε μια ΕΔΕ; Ούτε μια ανάκριση; Κανένας δε φταίει; Σαν το σκυλί στ' αμπέλι 29 χρονώ!!!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ