Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΥΠΟΥ
Νόμιμη η χρησιμοποίηση παιδιών σε διαφημίσεις!

Η παιδική ηλικία πρέπει να προστατευτεί τόνισε σε Επίκαιρη Ερώτηση ο Γ. Χουρμουζιάδης

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρησιμοποίηση μικρών παιδιών στις τηλεοπτικές διαφημίσεις επειδή αυτό προβλέπεται «νομικά», είπε χτες στη Βουλή ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαππας, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη.

Ο υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι με βάση του υπάρχον νομικό πλαίσιο επιτρέπεται η συμμετοχή ανηλίκων σε διαφημίσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται «καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εργασίες». Αρκέστηκε να τονίσει απλώς ότι το υπουργείο Τύπου ετοιμάζει «μία ολοκληρωμένη παρέμβαση γύρω από τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση» αφού, όπως είπε, η «ευρωπαϊκή νομοθεσία» δεν επιτρέπει την απαγόρευση της χρησιμοποίησης παιδιών στις διαφημίσεις.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης τόνισε ότι η προστασία της παιδικής ηλικίας αποτελεί συνταγματική υποχρέωση την οποία η κυβέρνηση πρέπει να την αποδείξει με πολύ συγκεκριμένες πράξεις. Είναι αστείο, είπε, να δεχτούμε ότι η διαφήμιση, η οποία είναι επιταγή και λειτουργία της αγοράς, αποτελεί καλλιτεχνική δραστηριότητα στην οποία πρέπει να συμμετέχουν τα μικρά παιδιά. «Παρακολουθώντας, κατέληξε, για την ανάγκη αυτής της Ερώτησης, ένα πρόγραμμα τηλεοπτικό, είδα ότι τείνει τελικά η διαφήμιση να καλύπτεται κατά ένα μεγάλο εφιαλτικό ποσοστό από μικρά παιδιά και γι' αυτό πρέπει η κυβέρνηση να μην περιγράφει απλώς το πρόβλημα αλλά άμεσα να βρει έναν τρόπο να το αντιμετωπίσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ