Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεκλογική πασαρέλα...

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση και με το οποίο μετατρέπεται το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), σε ένα όργανο έκφρασης των κυβερνητικών στόχων και επιδιώξεων, χειραγώγησης των Ελλήνων μεταναστών, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, μιλώντας από το βήμα της 5ης Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ, που ξεκίνησε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Ενα βήμα που κατά τα άλλα μετατράπηκε σε πασαρέλα προεκλογικού χαρακτήρα, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή.

Τις εργασίες χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και ο Τ. Ιντζές, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ. Μηνύματα μεταξύ άλλων έστειλαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλος, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος κ.ά.

Το σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της προβάλει ως σημαντική αλλαγή για την ομογένεια, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης σήμερα και αύριο. Εχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους φορείς των ομογενών, διότι καταργεί και θεσμικά την όποια σύνδεση του ΣΑΕ με τις οργανώσεις των αποδήμων, κοινότητες, ομοσπονδίες. Αναγορεύει τα δίκτυα (επιχειρηματιών, επιστημόνων, νεολαίας, κλπ) ως τη βάση δράσεων και έκφρασης των μεταναστών, τα οποία αναγνωρίζει και θεσμικά.

«Το ΚΚΕ ζητά την αναβάθμιση του ΣΑΕ. Να έχει συλλογική εκπροσώπηση, έκφρασης και διεκδίκησης των προβλημάτων τόσο από τη μητέρα πατρίδα όσο και από τις χώρες όπου διαμένουν οι Ελληνες», είπε ο Ν. Γκατζής και κατέληξε σημειώνοντας: «Τα προβλήματα τα δικά σας είναι κοινά με τα προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως και των άλλων λαών της Ευρώπης και του κόσμου. Κοινό αίτημα οι προϋποθέσεις και η κατοχύρωση μιας αξιοπρεπούς και ανθρώπινης ζωής, σε κλίμα ειρήνης και συνεργασίας των λαών, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους. Χρειάζεται όμως γι' αυτό μια άλλη πολιτική, που θα είναι υπέρ των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ