Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ονειρευόταν...

Ονειρευόταν τη ζωή που δε βρήκε στην πατρίδα του. Είχε ακούσει από συμπατριώτες του, πως στην Ελλάδα υπάρχει κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι ψωμί για αυτόν, κάτι που δεν το είχε στη Ρουμανία. Ομως, αντί για δουλιά και ένα σπίτι, γνώρισε την εγκατάλειψη. Ο 42χρονος Κονσταντίν Ουγκουρεάνου, που ξεκίνησε από τη Ρουμανία πριν περίπου τρεις μήνες και έφτασε στο Αργος προκειμένου να βρει μια καλύτερη τύχη. Αλλα η πραγματικότητα ήταν σκληρή. Εβλεπε τον «καλύτερο» κόσμο που ήθελε να ζήσει μέσα από το αλκοόλ και δεν μπορούσε πλέον να ξεφύγει.

Την περασμένη Κυριακή, ένα απορριμματοφόρο, φόρτωσε από τους κάδους τα σκουπίδια, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους. Μέσα κοιμόταν ο Κονσταντίν, αποκαμωμένος από το ποτό. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει κανείς στο κακό, γιατί δεν άκουσαν τίποτα. Οι μόνοι που τον εντόπισαν, ήταν οι ρακοσυλλέκτες που βρέθηκαν την επόμενη στη χωματερή της Νέας Κίου, ψάχνοντας για κάτι χρήσιμο. Κάτι που έψαχνε στη χώρα μας και ο Κονσταντίν.

Ο Κονσταντίν κάπου - κάπου, κοιμόταν στα χωράφια, με σκέπασμα τα άστρα. Και σίγουρα, ό,τι έβλεπε στον ύπνο του, ήταν καλύτερο από τον θάνατό του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ