Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Θα καταργηθεί στην πράξη

Την απόσυρση του νομοσχεδίου «περί αυθαιρέτων και αδειών δόμησης» ζήτησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ, ενώ προανήγγειλαν ότι με νομικές προσφυγές θα προσβάλουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, αν τελικά ψηφιστούν, ή με άλλες ενέργειες θα τις καταστήσουν ανενεργούς στην πράξη.

Οπως επισήμαναν, το νομοσχέδιο, μαζί με πλήθος άλλες απαράδεκτες «φωτογραφικές» τροπολογίες, οξύνει το πρόβλημα της υποβάθμισης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, ενώ προωθείται παρά την καθολική αντίθεση της επιστημονικής κοινότητας.

«Οι θέσεις του ΤΕΕ - τόνισε ο πρόεδρός του Γ. Αλαβάνος - επιβεβαιώνονται ήδη. Μια νέα γενιά αυθαιρέτων έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της μετά την αρχική εξαγγελία του νομοσχεδίου, ενώ οι διατάξεις του θα αυξήσουν τις παράνομες συναλλαγές, ενώ με την κατάργηση των ελέγχων όλων των μελετών και κατασκευών διακυβεύεται η ασφάλεια, η ποιότητα, η αισθητική και η οικονομικότητα των έργων. Θα δούμε πλήρη υποβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος όπως έγινε και την περίοδο της δικτατορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ