Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Γεμιστή...

Μια ωραία στρουμπουλή γαλοπούλα, 330 γραμμάρια κιμάς, 3/4 του τσαγιού βούτυρο, ένα φλιτζάνι λευκό κρασί, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι (Καρολίνα), μια κουταλιά της σούπας πολτός κρεμμυδιού, μια κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα, λίγη κανέλα, δυο γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι... Ανοίγουμε τη γαλοπούλα, αφαιρούμε πάχος και εντόσθια, την καψαλίζουμε και την πλένουμε καλά. Την αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια και τα βάζουμε μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι και το μισό βούτυρο και τα καβουρντίζουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα για να μη σβολώσει ο κιμάς και μετά ρίχνουμε το λευκό κρασί. Λιώνουμε την τομάτα σε δυο ποτήρια νερό και την προσθέτουμε, μαζί την κανέλα και τα γαρίφαλα μέχρι να πάρουν μερικές βράσεις και μετά προσθέτουμε το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει μέσα σε τρυπητό πολλές φορές. Ανακατεύουμε με πιρούνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μισοβράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Τώρα, θα αλατοπιπερώσουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας, βάζοντας μέσα τη γέμιση. Μετά θα τη ράψουμε, θα τη βάλουμε σε ένα μεγάλο ταψί και θα την περιλούσουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Θα τη βάλουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για τρεις ώρες περίπου. Για να μη «στεγνώσει» η γαλοπούλα μπορούμε να τη σκεπάσουμε με λαδόχαρτο ή ασημόχαρτο. Καλή μας όρεξη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν συντομία(2005-11-06 00:00:00.0)
Εν συντομία(2004-11-21 00:00:00.0)
Εν συντομία(2004-01-18 00:00:00.0)
Εν συντομία(2003-12-21 00:00:00.0)
Σας αρέσουν οι σούπες;(2002-11-24 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες(2001-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ