Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τα βάσανα του πλανητάρχη... «Τουλάχιστον 20 δεξιώσεις θα διοργανώσει κατά την εφετινή περίοδο των εορτών ο Τζορζ Μπους, ο οποίος αναμένεται να δεχτεί στο Λευκό Οίκο περισσότερα από 7.000 άτομα. Ορισμένες από αυτές τις εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί μάλιστα για την ίδια ημέρα, που σημαίνει ότι σε ορισμένες από τις βραδιές των χριστουγεννιάτικων διακοπών του ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναγκαστεί να ανταλλάξει περί τις 1.000 χειραψίες...» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΒΗΜΑ).

...και των «υπηκόων» της νέας τάξης: «Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία και την Ουαλία, σε διάστημα μιας μόλις εβδομάδας, εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Σχολή Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των θυμάτων από το κρύο μπορεί φέτος να εκτιναχτεί στις 50.000 - ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τη φρίκη που έζησε η Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι, αν και στην περίπτωση εκείνη, αιτία ήταν ο παρατεταμένος καύσωνας» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ευρω-τρομοκρατία: «Τα από καιρό προαναγγελθέντα, νέου τύπου "αντιτρομοκρατικά" σενάρια των διωκτικών μηχανισμών άρχισαν να εφαρμόζονται ήδη στην πράξη. Η έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας για τρομοκρατία στην ΕΕ (την περίοδο Οκτώβριος 2002 - Οκτώβριος 2003) ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και «νομιμοποιεί» μαζικές, φρονηματικές, διώξεις εναντίον όσων συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα "αντικαπιταλιστικά", "αντιιμπεριαλιστικά" ή κατά της "παγκοσμιοποίησης"! (Χρήστος Ζέρβας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Κρέας με πίστωση: «Στη Βαρβάκειο αγορά, πάλι, χθες συνέβη κάτι πρωτοφανές: οι κρεοπώλες αναγκάστηκαν να πωλούν κρέας με δόσεις και μάλιστα με πιστωτικές κάρτες! Μετά τα εορτοδάνεια, στα οποία προσέφυγαν μαζικά οι Ελληνες, φτάσαμε να πληρώνουμε κρέας με πιστωτικές» (από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ