Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο Κωστάκης κι ο Αρούλης

ΟΚωστάκης και ο Αρούλης είναι άτακτα παιδιά. Και κακομαθημένα. Λένε ψέματα και παλιοκουβέντες. Ο Κωστάκης κάθεται πάνω σ' ένα πράσινο αυτοκινητάκι και κάνει συνεχώς «ζάπινγκ» στο «βίντεο», που δείχνει ένα χοντρούλη να μιλάει. Και δεν ακούει τη μαμά του, που του λέει: «Κωστάκη, μην παίζεις με τα κανάλια». Ο Αρούλης κάθεται σ' ένα γαλάζιο αυτοκινητάκι και λέει συνεχώς κακά λόγια για έναν κοντούλη, που έχει ελιές στο πρόσωπο. Και δεν ακούει τη μαμά του που του φωνάζει: «Αρούλη, θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα». Κάθε μέρα, η τηλεόραση τούς δείχνει να μαλώνουν σαν τα κοκόρια. Ο Κωστάκης λέει τον Αρούλη ψευταράκο κι ο Αρούλης τον Κωστάκη αρχιψεύταρο. Λένε κι άλλες κακές λέξεις, αλλά δεν τις θυμάμαι τώρα.

Μου είπαν ότι ο Κωστάκης έμαθε αυτές τις παλιοκουβέντες από εκείνο τον παππού, που μαλώνει με όλους στην τηλεόραση και πάει πολλούς ανθρώπους στα δικαστήρια. Κι ο Αρούλης κάνει παρέα μ' εκείνο τον θείο, που έχει φαλάκρα και μουστάκι και τον άκουσα στην τηλεόραση να λέει σ' έναν άλλο θείο, με μαλλιά και χωρίς μουστάκι, πως είναι χοντρόπετσος και να πάει να παίξει με το ...άλλο του.

Λένε οι φίλοι μου ότι αυτά τα δυο άτακτα παιδιά μαλώνουν για την πολιτική. Οτι ο Κωστάκης είναι ΠΑΣΟΚ κι ο Αρούλης είναι ΝΔ. Μου λένε ακόμα πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν άλλες διαφορές, παρά μόνο ποιο από τα δυο κόμματα θα κερδίσει τις εκλογές, που θα γίνουν στις 9 Απρίλη, για να κυβερνήσει αυτό την Ελλάδα. Και γι' αυτό οι αρχηγοί τους βάζουν τα δυο παιδιά να μαλώνουν στην τηλεόραση. Αλλά δεν κάνουν καλά οι μεγάλοι να βάζουν τα μικρά παιδιά να μαλώνουν μεταξύ τους.

Γιατί αυτοί, όταν βρίσκονται μαζί στην τηλεόραση, δε μαλώνουν μεταξύ τους και δε λένε παλιοκουβέντες; Τους είδα, σ' αυτό το «ντιμπέιτ», να μιλάνε πολιτισμένα, σαν φίλοι, και να λένε τα ίδια πράγματα για την πολιτική. Εγώ, που δεν ήξερα, νόμιζα ότι ήταν στο ίδιο κόμμα. Εμαθα πως και στη Βουλή δεν είχαν διαφορές, μαζί ψήφιζαν νόμους και πως έχουν τους ίδιους φίλους, στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Οι φίλοι μου λένε ότι ο Κωστάκης και ο Αρούλης, που τώρα μαλώνουν, μετά τις εκλογές θα γίνουν φίλοι. Θα βάλουν «ρεφενέ» οι δικοί τους και θα τους αγοράσουν ένα γαλαζοπράσινο αυτοκινητάκι για να παίζουν μαζί. Αλλά, πάλι θα κάνουν αταξίες. Δε θα μαλώνουν μεταξύ τους, αλλά με άλλα παιδιά που θα διαδηλώνουν, φωνάζοντας ότι θέλουν μόρφωση και με τους μεγάλους, τους ανέργους που θα καταλαμβάνουν εργοστάσια, ζητώντας δουλιά, τους αγρότες που θα βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους για να μην τους πάρουν τα χωράφια, τους εργάτες που θα απεργούν για αυξήσεις στο μεροκάματο, τους συνταξιούχους που θα θέλουν συντάξεις.

Τώρα κατάλαβα. Ο Κωστάκης και ο Αρούλης δεν είναι μόνο άτακτα παιδιά, αλλά δασκαλεμένα και πονηρούληδες. Γι' αυτό πρέπει να τους βάλουν σκληρή τιμωρία. Να τους τιμωρήσει ο λαός με την ψήφο του. Κι όσο πιο πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια βγουν από την κάλπη, τόσο πιο σκληρή θα είναι η τιμωρία τους.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ