Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος στο παγωμένο Μπέλλες

Αλλη μια γυναίκα, θύμα του άγριου δουλεμπορίου βρέθηκε νεκρή στις παγωμένες πλαγιές του όρους Μπέλλες στο νομό Σερρών. Πρόκειται για την 27χρονη Ουκρανίδα Μαρίγια Πούκας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Γερμανική, του Μπέλλες, από άνδρες του Σώματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης.

Η άτυχη νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή την 1η του Απρίλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρέπει να μπήκε στο ελληνικό έδαφος μαζί με άλλες συμπατριώτισσές της στα τέλη του Φλεβάρη. Ομως δεν άντεξε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή και πέθανε, μέσα στην ερημιά, και το άγριο τοπίο.

Είναι η τρίτη περίπτωση μέσα σε τρεις μήνες, που εντοπίζονται μετανάστριες νεκρές στις παγωμένες πλαγιές του Μπέλλες, το μόνιμο παράνομο πέρασμα για τις γυναίκες που είναι θύματα του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, και του κυκλώματος εμπορίας «λευκής σαρκός». Στα μέσα του Γενάρη δυο κοπέλες - μία από την Ουκρανία και μία από τη Ρουμανία - άφησαν την τελευταία τους πνοή κυνηγώντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ