Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Σχοινιάς σήμερα στο ΣτΕ

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που φέρει τον τίτλο «Χαρακτηρισμός χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Σχοινιά - Μαραθώνα ως Εθνικό Πάρκο» θα ασχοληθεί σήμερα το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ), η Ολομέλεια του οποίου συνεδριάζει σε διάσκεψη.

Είναι αμφίβολο αν θα καταλήξει το δικαστήριο σε απόφαση από την πρώτη διάσκεψη, καθώς με το σχέδιο η κυβέρνηση θέτει τέτοιους όρους χρήσης για την περιοχή, ώστε εκεί να κατασκευαστούν το κωπηλατοδρόμιο και όποιες άλλες εγκαταστάσεις προβλέπονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πάντως, οι κυβερνώντες φρόντισαν να καταθέσουν το σχέδιο στην Ολομέλεια του ΣτΕ και όχι στο αρμόδιο για περιβαλλοντικά ζητήματα Ε' Τμήμα του ΣτΕ, ελπίζοντας σε μια «ευνοϊκότερη μεταχείριση». Στο παρελθόν, το Ε' Τμήμα έχει απορρίψει τέτοια σχέδια ως αντιπεριβαλλοντικά. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις να επεξεργάζεται ΠΔ η Ολομέλεια και αυτό γίνεται μόνο αν το ζητήσει το αρμόδιο υπουργείο, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Με το σχέδιο ΠΔ και την «ολυμπιακή» τσιμεντοποίηση του βιότοπου στο Σχοινιά έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ