Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα δίωξη εκπαιδευτικού

Με την κατηγορία περί «υποκίνησης των καταλήψεων» διώκεται τώρα με ανώνυμες καταγγελίες ο καθηγητής Μαθηματικών Γιώργος Πιττός από την Αχαΐα, ο οποίος συμπαραστάθηκε στον αγώνα των μαθητών του που αγωνίζονταν όπως όλο το μαθητικό κίνημα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που τους κόβει τα φτερά για το μέλλον. Την ίδια κατηγορία αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό και ο λυκειάρχης του Λυκείου Δεμένικων Πάτρας Αγγελος Λιβαθηνός, ο οποίος κλήθηκε από την Πταισματοδίκη να καταθέσει για τις κατηγορίες που του απευθύνονται (δηλαδή περί υποκινητών των καταλήψεων).

«Η κρατική μηχανή δε δίστασε να συνεργήσει με "κουκουλοφόρους" με στόχο το διασυρμό των καθηγητών και την τρομοκρατία», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «κράτος και παρακράτος βρέθηκαν σε αγαστή συνεργασία» και σύμφωνα με πληροφορίες «έχουν σαν στόχο και άλλους εκπαιδευτικούς».

Απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους, τους καλεί να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν τώρα ΚΚΕ: «Καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική του διώχνει τους μαθητές από το σχολείο και βαφτίζει "σύγχρονη παιδαγωγική" τη βία και τον αυταρχισμό και τη ΝΔ που υποκρίνεται ότι διαφωνεί με την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ