Κυριακή 1 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Τόνι Μπλερ

Επί ξυρού ακμής κατά τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός το διήμερο Τρίτη -Τετάρτη, όπου εκρίνετο, πάντα κατά τα διεθνή πρακτορεία, η πολιτική του επιβίωση.

Ο Τόνι Μπλερ ίσως γνώριζε περισσότερα ή απλά εκβίαζε για παραίτηση σε περίπτωση που το πόρισμα της έρευνας του Λόρδου Χάτον τον ενέπλεκε στην αυτοκτονία του δρος Ντέιβιντ Κέλι, ενώ απειλούσε ότι ήττα κατά τη διάρκεια της ψήφισης στη Βουλή των Κοινοτήτων του αντιδραστικού νομοσχέδιο για την Παιδεία θα είχε καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για το κυβερνών κόμμα, αλλά και για τη χώρα ...Σε ανάλογο κλίμα οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και τα τραστ του Τύπου κινδυνολογούσαν.

Η ψηφοφορία στη Βουλή ήρθε. Το αντιδραστικό νομοσχέδιο με 316 ψήφους υπέρ και 311 κατά εγκρίθηκε, με τη βοήθεια κάποιων υποχωρήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Διακοσμητικές αλλαγές που δεν αγγίζουν την ουσία του νομοσχεδίου για την ώθηση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Την επομένη η πλήρης «δικαίωση»... Το πόρισμα Χάτον «αθώωσε» την κυβέρνηση, ενώ ήταν κόλαφος για τους έτερους εμπλεκόμενους, όπως το BBC... Το πόρισμα Χάτον είναι αποκαλυπτικό της μεταστροφής που έχει συντελεστεί και στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας. Καμία έστω και ψευδεπίγραφη δέσμευση στη «δημοκρατία» εκ μέρους των κυρίαρχων ελίτ.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των Βρετανών δε δείχνει να πείθεται και υποστηρίζει ότι το πόρισμα χρησιμοποιήθηκε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για την κυβέρνηση... Οι σκιές πολλές, οι φοιτητές ανάστατοι, και η ισχνότατη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο καταμαρτυρούν ότι ο Τόνι Μπλερ θα έχει δυσκολίες στις «εκκαθαριστικές» εφ' όλης της ύλης που επιχειρεί...


Χρ.Μ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ