Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Στην «τραμπάλα» που γέρνει σήμερα την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική, προς τη μεριά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του νόμου του κέρδους, της οικονομίας της αγοράς, του δικομματικού φιλελευθερισμού, θέλω να γαντζωθώ και να ρίξω το όποιο βάρος μου στην άλλη μεριά: Στην αριστερή. Στη μεριά της αντίστασης. Σ' αυτό το «κεκλιμένο επίπεδο», αν σταθείς στη μέση, ακόμα και λίγο ...«αριστερούτσικα», όχι μόνο δεν ανατρέπεις τη σημερινή ισορροπία του, αλλά συνέχεια γλιστράς και προς την άλλη πλευρά, γιατί δεν έχει πού να κρατηθείς.

Στην «ιερά εξέταση» της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας θέλω να φωνάξω ...«κι όμως γυρίζει». Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι οι ιδέες, τα συναισθήματα κι οι κοινωνικές ευαισθησίες δεν πεθαίνουν. Η ιστορία δεν τελειώνει.

Κάποτε, πριν από χρόνια, αναζήτησα κι εγώ την... «ενότητα», σε λάθος μέρος. Βρήκα την «ευελιξία» και την «προσαρμογή» της ενσωμάτωσης. Βρήκα την ταύτιση με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών (ΕΕ, ΟΝΕ, κλπ.). Αλλά κόντεψα να χάσω την αριστερά και την αντίσταση. Δε θέλω να δώσω την ψήφο μου προίκα σε κανέναν αυριανό κεντροαριστερό ταξιδευτή.

Θέλω να επιβραβεύσω τους ανθρώπους που αγωνίζονται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Τις πολιτικές θέσεις που διαρκώς διώκονται.

Γι' αυτό θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Γιατί είναι η ιστορία, η συλλογική συνείδηση και άρα το μέλλον, η γροθιά και το χαμόγελο αισιοδοξίας της αριστεράς.

ΚΚΕ, γιατί θέλω η ψήφος μου να έχει προφανή και αυταπόδεικτο αριστερό χαρακτήρα.


Του
Μάνου ΔΟΥΚΑ*
*Ο Μάνος Δούκας είναι μαθηματικός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ