Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ενα μήνα χωρίς τρένο

Χωρίς τρένο βρίσκει την Πελοπόννησο και αυτή η βδομάδα, ενώ συμπληρώθηκε ήδη ένας ολόκληρος μήνας, που η σιδηροδρομική επικοινωνία διακόπηκε στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ο ΟΣΕ συνεχίζει να χάνει επιβάτες, οι οποίοι επιλέγουν ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, κάτι που, ενόψει εορτών, σημαίνει επιπλέον απώλειες εσόδων, αλλά και στέρηση από χιλιάδες επιβάτες της δυνατότητας να ταξιδέψουν με ένα ασφαλές και οικολογικό μέσο μαζικής μεταφοράς.

Η επισκευή της γέφυρας στο ύψος της Κακιάς Σκάλας μετά τις πλημμύρες του Νοέμβρη, άρχισε με τρεις ολόκληρες εβδομάδες καθυστέρηση, χωρίς ακόμα να γίνεται καθαρό, πότε επιτέλους θ' αποκατασταθεί η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής. Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό, βουλευτές του ΚΚΕ, έχουν καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή.

Πάντως, επειδή κάποιες «κακιές γλώσσες», μιλάνε για υπέρογκες αμοιβές, τις οποίες θα λάβει η κατασκευαστική εταιρία που θα κάνει τα έργα υποστύλωσης της γέφυρας - ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια για ένα τόσο μικρό έργο - καλό είναι η διοίκηση του Οργανισμού να διευκρινίσει αυτή τη «λεπτομέρεια», αλλά και να ανακοινώσει, επιτέλους, πότε θα ξαναταξιδέψουν τα τρένα του ΟΣΕ για το Μοριά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ