Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Α. Καραβά

Την προκλητική σύλληψη του γιατρού Αντώνη Καραβά και την παραπομπή του σε δίκη στις 17 Γενάρη για την αντιπολεμική του δράση, αλλά και την προσπάθεια τρομοκρατίας της αστυνομίας σε βάρος των μεταναστών, καταγγέλουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ και το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο Α. Καραβάς και πέντε μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας συνελήφθησαν στις 6 Νοέμβρη έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αμέσως μετά τη λήξη εκδήλωσης με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών και οργανώσεων μεταναστών μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών μέσα στο χώρο της Παντείου και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Η καταγγελία της ρατσιστικής μεταχείρισης των μεταναστών από τους αστυνομικούς εκ μέρους του συναδέλφου αντιμετωπίζεται με την παραπομπή του σε δίκη για "απείθεια"», τονίζουν οι εργαζόμενοι του «Ερυθρού Σταυρού». Τέλος, καλούν τα συνδικάτα, τους μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις προκλητικές συλλήψεις, την παραβίαση του ασύλου, την προσπάθεια τρομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών, που είναι δεμένη με τα ρατσιστικά πογρόμ της αστυνομίας και να παλέψουν για την υπεράσπιση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, καθώς και για την πλήρη και ισότιμη ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ