Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
Σταματούν τις συνταγές στους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με το Δημόσιο και τα Ταμεία που ακολουθούν την ίδια τιμολογιακή πολιτική των ιατρικών αμοιβών δε θα δέχονται τα περιώνυμα «χαρτάκια» από σήμερα μέχρι και τις 22 Δεκέμβρη.

Την απόφαση πήραν χτες οι γιατροί - μέλη των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας - Πειραιά μέσα από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν. Το παράδοξο είναι ότι ενώ η συγκέντρωση έγινε χτες το βράδυ, η κοινή απόφαση δημοσιοποιήθηκε χτες το μεσημέρι με δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ετσι τώρα τα ποσά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα καταβάλλονται έναντι αποδείξεως από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι στη συνέχεια θα τα εισπράττουν από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς.Ετσι τώρα οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν απ' την τσέπη τους τις εξετάσεις και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να εισπράξουν το αντίτιμο.Την πρόταση αυτή της άμεσης πληρωμής απ' τους ασφαλισμένους δεν ενέκρινε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση», όταν η πρόταση συζητήθηκε στο ΔΣ του ΙΣΑ.

Οι γιατροί ζητούν να γίνει άμεση αναπροσαρμογή των αμοιβών των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων που να αντιστοιχεί στις πραγματικές σημερινές συνθήκες. Να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των χρόνιων καθυστερήσεων στις πληρωμές από το Δημόσιο και άλλα Ταμεία για παρασχεθείσες από συμβεβλημένους γιατρούς υπηρεσίες.

Παράλληλα αποφάσισαν από τις αρχές του Γενάρη έως τα μέσα Μάρτη οι συμβεβλημένοι γιατροί να εξουσιοδοτήσουν τους Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να προβούν σε οριστική καταγγελία των συμβάσεων με το Δημόσιο και τα Ταμεία. Κατήγγειλαν επίσης την «απαράδεκτη, όπως χαρακτηρίζουν, αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας, ο οποίος συστηματικά αρνείται να συζητήσει το θέμα αναπροσαρμογής των τιμών». Μοναδική λύση υποστηρίζουν είναι η σύναψη συλλογικών συμβάσεων, η οποία παρόλο που νομοθετήθηκε από ετών ποτέ δεν τέθηκε σε ισχύ.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει πως «όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα προχωρήσουν από τις αρχές του επόμενου έτους σε οριστική καταγγελία των συμβάσεων με τα Ταμεία που ακολουθούν αυτή την τακτική και ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας και άλλοι σύλλογοι αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για παρακράτηση δεδουλευμένων, αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων των πληρωμών για παρασχεθείσες ιατρικές υπηρεσίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκρέμαστοι ασφαλισμένοι και γιατροί (2011-11-02 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στον ΟΠΑΔ (2009-01-17 00:00:00.0)
Απεργούν οι συμβεβλημένοι γιατροί (2008-12-13 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση για την Υγεία (2008-11-29 00:00:00.0)
«Σήκωσαν τα χέρια» λόγω ελλείψεων (2001-11-10 00:00:00.0)
Προειδοποίηση του ΙΣΑ (1998-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ