Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κυκλοφορούν τα λεωφορεία

Την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, ανέλαβε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Α. Κολλάς, κατά τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ», που πραγματοποιήθηκε τις ώρες της στάσης εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας ήταν καθολική, η προσέλευσή τους στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση δεν ήταν ανάλογη από την αρχή, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Α. Κολλάς, επισπεύδοντας την έναρξη των διαδικασιών μιας απλής ενημερωτικής συγκέντρωσης. Με την ομιλία του, υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση της ΕΘΕΛ, επειδή δεν εφαρμόζει το νόμο (!), ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει την... καθιερωμένη φραστική επίθεση κατά του προέδρου του ΔΗΚΕ Κ. Ξύδη, που προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ. Καταλήγοντας, η απάντηση που έδωσε στους συγκεντρωμένους για την «επόμενη μέρα», ήταν ότι θα το πληροφορηθούν σήμερα ή αύριο, που θα συνεδριάσει το ΔΣ του Συνδικάτου, για να αποφασίσει, αν θα συνεχιστούν ή όχι οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) Χρ. Σταμούλος και της ΑΣΚΕ Χρ. Σερεμετίδης άσκησαν κριτική στην πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην ηγεσία του Συνδικάτου, καταγγέλλοντας ότι λέει «ναι» σε όλα και υπογράμμισαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να έχει κεντρικούς στόχους: Την εφαρμογή 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου, την κατάργηση της «κατσαρής» βάρδιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επαναφορά των ρεπό και των αργιών, την εφαρμογή του 30λεπτου διαλείμματος, την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ στις συγκοινωνίες κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ