Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
«Ψήφος στο ΚΚΕ, δύναμη στη δύναμή σας... »

«Αρκετά πια ο εμπαιγμός. Πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ, καθώς είναι το μόνο κόμμα που μας στηρίζει». Τα λόγια αυτά ακούστηκαν από εργαζόμενους του Ιδρύματος Χρόνιων Παθήσεων «Αριστεύς», την ώρα που ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ τους μιλούσε, στα πλαίσια περιοδείας του, για την αναγκαιότητα καταψήφισης του δικομματισμού στις ερχόμενες εκλογές και υπερψήφισης του ΚΚΕ. Δεν ήταν λόγια αυθορμητισμού, αλλά ώριμης σκέψης και λογικής που λέει πως πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην κοροϊδία που δέχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οπως τόνισε στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους ο Τ. Τσιόγκας «η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η ψήφος στο ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ώθηση στους αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων τους και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων».

Αισιόδοξα μηνύματα για την αναγκαιότητα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ έρχονται απ' όλους τους εργασιακούς χώρους, όπου περιοδεύουν κλιμάκια του Κόμματος αυτή την περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί στις περιοδείες που πραγματοποίησε σε πάνω από 70 χώρους δουλιάς τις τελευταίες μέρες ο Τ. Τσιόγκας, το κλίμα που επικρατεί είναι η έντονη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τους καταδικάζει με μισθούς πείνας, να ζουν με το άγχος και την αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, να δουλεύουν υπό τις απειλές της εργοδοσίας, να πληρώνουν πανάκριβα τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους, να στερούνται το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν Παιδείας για τα παιδιά τους και να μην μπορούν να βρουν την υγειά τους στις υποβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η ελπίδα και η απαντοχή τους βρίσκεται μόνο στο ΚΚΕ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες τους, συμμερίζεται τις αγωνίες τους, οραματίζεται και μάχεται για το δίκιο τους.


Το ζητούμενο, όμως είναι, τόνισε ο Τ. Τσιόγκας στα πλαίσια των περιοδειών χτες σε χώρους δουλιάς - «ΚΑΤΣΑΡΑΚΟΣ - ΜΑΡΑΜΗΣ», «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» «ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ», ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», «ΑΔΑΜ», «ΛΑΒΙΦΑΡΜ», «ΝΑΚΑΣ», «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», «ΑΡΤΑΛ» και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ» - οι εργαζόμενοι όχι μόνο ν' αναγνωρίζουν τη συνέπεια απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και την αγωνιστικότητα του ΚΚΕ, αλλά και να το υπερψηφίσουν και να το ισχυροποιήσουν. «Βλέπετε - υπογράμμισε - ότι οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πλουτίσει περισσότερο από την εφαρμογή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο δικομματισμός εξαπολύει γενικευμένη επίθεση σε σας, σε όλα τα λαϊκά στρώματα για να τους ενισχύσει ακόμα περισσότερο, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, στα πλαίσια και των κατευθύνσεων της Συνθήκης του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Ο δικομματισμός εκπροσωπεί καθαρά και ξάστερα τα ταξικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μην παρασυρθούν από τις δημαγωγικές "σειρήνες" του δικομματισμού, αλλά να ψηφίσουν υπέρ των δικών τους, ταξικών συμφερόντων ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, για να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ