Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ως πότε;

Οι επιστήμονες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προέβλεψαν έγκαιρα και με ακρίβεια το χιονιά. Αρα, δε στέκει καμιά δικαιολογία για τον κυβερνητικό μηχανισμό. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί «εύκολο θύμα» του καιρού. Η Αθήνα παρέλυσε. Τα καμάρια των «μεγάλων έργων», η ιδιωτική - μην το ξεχνάμε - Αττική Οδός των μεγαλοεργολάβων, όπως και το επίσης ιδιωτικό αεροδρόμιο των Σπάτων, έκλεισαν. Για άλλη μια φορά η χώρα κόπηκε στα δύο, καθώς ο «σύγχρονος αυτοκινητόδρομος» έκλεισε και αυτός. Νομοί τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωριά αποκλείστηκαν, άνθρωποι κινδύνεψαν. Οπως, βέβαια, γίνεται σε κάθε καιρική μεταβολή. Με τις βροχές, πόλεις και καλλιέργειες πλημμυρίζουν, με τους δυνατούς αέρηδες τα δάση καίγονται, με τους καύσωνες οι άνθρωποι υποφέρουν.

Ο μόνιμος υποκριτικός ισχυρισμός των κυβερνώντων είναι τα ...«ακραία καιρικά φαινόμενα», αλλά και οι ευθύνες των πολιτών. Τον κακό τους τον καιρό! Και των υπουργών, που βγήκαν χτες να κάνουν δηλώσεις για ...παγκινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, και του υποψήφιου πρωθυπουργού, που καβαλάρης στο «Μερσεντές» 4 επί 4 είχε το θράσος να επισκεφθεί τους για πολλές ώρες αποκλεισμένους στην Εθνική οδό! Και του αρχηγού της ΝΔ, που «τα έριξε και αυτός» στους πολίτες! Για να κρύψουν το γεγονός ότι με τις πολιτικές τους όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για να έχει η χώρα εκείνες τις υποδομές που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά κάνουν τα έργα με κριτήριο πώς θα θησαυρίζουν οι φίλοι τους μεγαλοεργολάβοι. Οτι ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αποψιλώνουν ή καταργούν δημόσιες υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να παίξουν σοβαρό ρόλο σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις. Οτι έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα ακόμη γρανάζι του κρατικού μηχανισμού, αλλά την έχουν καταντήσει άχρηστη χωρίς πόρους και μέσα για να βοηθήσει αποφασιστικά. Οτι ξοδεύουν τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού σε αντιπαραγωγικά για το λαό έργα, σε «επενδυτικά κίνητρα» για τους μεγαλοβιομηχάνους και για «ψηφοθηρικά γραμμάτια», σε «αετονύχηδες» και «κομπιναδόρους».

Προωθούν, λέει, το «λιγότερο κράτος», το «κράτος στρατηγείο», που πρόβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ και υλοποιεί, με «υπερβάλλοντα ζήλο», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, όλα για την ιδιωτική πρωτοβουλία, όλα για το αδηφάγο κεφάλαιο. Για τους λίγους που περνάνε καλά, με τον ιδρώτα και το αίμα των πολλών. Οι τελευταίοι οφείλουν να υπακούουν, να υπομένουν και να τους δίνουν - και με την ψήφο τους - το δικαίωμα να τους κάθονται στο σβέρκο. Ως πότε;

Οι εκλογές έρχονται. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα ο δικομματισμός και οι συνέταιροί του. Η δυσαρέσκεια δεν αρκεί. Πρέπει και να μετατραπεί σε ψήφο. Για να πάψει η ανθρώπινη ζωή και γενικά ο τρόπος αντιμετώπισης της διαβίωσης του λαού να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Είναι φανερό ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική, ότι απαιτείται ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ