Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η θέση των μικρομεσαίων

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι σχετικές πληροφορίες, φήμες και σενάρια, πληθαίνουν τελευταία. Νέες πολυεθνικές λιανικού εμπορίου ετοιμάζονται να εισβάλουν στην ελληνική αγορά και πολλές από τις ήδη υπάρχουσες επεκτείνονται όχι μόνο σε κεντρικά σημεία και σε ορισμένες πόλεις, αλλά και στις συνοικίες στην Αθήνα και αλλού.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα του δικομματισμού υπόσχονται στήριξη στους μικρούς ΕΒΕ με δήθεν φορολογικές ελαφρύνσεις και περιορισμό της γραφειοκρατίας. Είναι δεδομένο, όμως, ότι όσο επιμένουν να ενισχύουν πολύμορφα το μεγάλο κεφάλαιο δεν πρόκειται να ανακοπεί η πορεία αφανισμού ενός πολύ μεγάλου μέρους των ΕΒΕ.

Είναι στο χέρι των ίδιων των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων να διακρίνουν το «μαύρο» μέλλον που τους περιμένει είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο εταίρο του δικομματισμού και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η αμυντική τους γραμμή. Μια ενίσχυση που οπωσδήποτε πρέπει να συμπληρωθεί από την ενεργοποίηση των ΕΒΕ για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ