Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καιρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΝΤΑΞΕΙ, εντοπίσαμε πού ήταν όλο το πρωί ένα από τα 14 γκρέιντερ που διαθέτει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Αττική: Ανοιγε το δρόμο ...για το σοσιαλισμό. Κινούνταν μπροστά από το τζιπ του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να κάνει τις πολιτικάντικες επισκέψεις του.

Πάντως, ο πρόεδρός μας έμαθε και έναν νέο ορισμό της συμμετοχικής δημοκρατίας: Ζήτησε να βοηθήσουμε τα άτομα που έχουν ανάγκη στη γειτονιά μας. Εν ολίγοις μας διδάσκει ...φιλότιμο.

Μόνον που ο Ελληνας πολίτης έχει πολλάκις αποδείξει και το φιλότιμό του και την κοινωνική του αλληλεγγύη. Οι κυβερνώντες είναι αυτοί που έχουν αποδείξει, και μάλιστα πάμπολλες φορές, τα ακριβώς αντίθετα.

Οσο για τα συγχαρητήρια που έδωσε στους πυροσβέστες και στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που «τρέχουν» αυτές τις μέρες, καλό θα ήταν να έδειχνε το ίδιο πνεύμα όταν ζητούσαν από την κυβέρνηση αξιοπρεπείς μισθούς, ανθυγιεινό επίδομα και ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών τους.

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, πάντως, οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες, όσο ακραία ήταν και η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Ανεπάρκεια για την οποία έχουν γίνει επισημάνσεις, προειδοποιήσεις, κινητοποιήσεις και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Οι αρμόδιοι σε κυβερνητικό επίπεδο πάντως συνέχισαν την προσφιλή τακτική τους: «Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε. Για όλα φταίνε οι ανεύθυνοι δήμοι και η κάκιστη νοοτροπία των Ελλήνων».

Και σε τελική ανάλυση, ας πούμε ότι κάποιος καλοπροαίρετος αποδέχεται πως στην Ελλάδα δεν είναι σύνηθες φαινόμενο οι χιονοπτώσεις, όπως στη Βορειοκεντρική Ευρώπη. Μήπως θυμάστε ποια ήταν η αποτελεσματικότητα των υποδομών στους καύσωνες και στις βροχοπτώσεις;

Εκτός πια αν εδώ είμαστε προετοιμασμένοι μόνο για ...αίθριο καιρό!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ