Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ορκωμοσία υπουργών

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η ορκωμοσία των δύο υπηρεσιακών υπουργών, του καθηγητή πανεπιστημίου Νίκου Αλιβιζάτου στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και του Γιώργου Ρωμαίου στη θέση του υπουργού Τύπου, καθώς και του νέου υπουργού Εξωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Ανέλαβε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών

Την εκτίμησή του πως η κρατική διοίκηση είναι έτοιμη να διεξάγει τις εκλογές της 7ης Μάρτη εξέφρασε χτες ο Κ. Σκανδαλίδης παραδίδοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Ν. Αλιβιζάτο. Ο τελευταίος εξέφρασε την άποψη πως ο θεσμός του υπηρεσιακού υπουργού θα πρέπει στην πορεία να ξεπεραστεί στην Ελλάδα, καθώς δεν ισχύει σε άλλη χώρα. Παραλαμβάνοντας το φάκελο με τις οδηγίες για τη διενέργεια των εκλογών, ο υπηρεσιακός υπουργός είπε πως ελπίζει να μην επιβεβαιώσει «το μύθο ότι οι θεωρητικοί δεν τα καταφέρνουν στην πράξη».

Αμφότεροι εστίασαν στη δύσκολη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος επρόκειτο μετά την παραλαβή να επισκεφτεί τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από το χιονιά που την έπληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ