Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΥΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ...«Αλλά ανεξάρτητα από τα πρόσωπα υπάρχουν οι αρχές και οι θέσεις. Και με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, δεν έχω πάρα πολλές ενστάσεις. Π.χ. μου προκάλεσε κατάπληξη που νεοδημοκρατικά φύλλα κατακεραυνώνουν εν συγχορδία τις προτάσεις που κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για απελευθέρωση επαγγελμάτων, απελευθέρωση ωραρίου, ευελιξία στην αγορά εργασίας. Τελικά, στο επίπεδο αυτό, ποιος είναι ακριβώς φιλελεύθερος;» (Α. Ανδριανόπουλος -Συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣ»)

ΚΡΥΟ «ΝΑΙ»... «Ενα... κρύο "ναι" ήταν η πρώτη υποδοχή των κ.κ. Στ. Μάνου και Αν. Ανδριανόπουλου από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Μετά το αρχικό μούδιασμα οι περισσότεροι συμφωνούν πως και αυτή η συνεργασία υπηρετεί την "επιχείρηση διεύρυνση". Δεν παραλείπουν ωστόσο να σημειώσουν ότι "στην εκκλησία μπορεί να 'ρθεί όποιος θέλει, στο ιερό, όμως, δεν μπαίνουν όλοι", για να επισημάνουν πως οι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ δεν μπορούν να καθορίσουν το πρόγραμμα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ». («ΝΕΑ»)

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ «ΚΙΝΔΥΝΟΙ»... «Σ' ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι το ΠΑΣΟΚ το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, η θέληση για τη διατήρηση στην εξουσία έχουν "ποτίσει" όχι μόνο τα κορυφαία στελέχη του, τα οποία "την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι" υποστήριξαν τη διεύρυνση προς τα δεξιά, αλλά και τα μέλη και τους φίλους και τους ψηφοφόρους του. Ολοι αυτοί θα στηρίξουν τελικά το κόμμα τους μέχρι τέλους. Ο μεγάλος κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ είναι να χάσει τους προερχόμενους από την Αριστερά ψηφοφόρους που σκέφτονταν να το ψηφίσουν» (Πάνος Σώκος -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΔΥΣΚΟΛΗ ΨΗΦΟΣ...«Είναι δύσκολο να πιστέψει και ο πλέον αφελής ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αλλεπάλληλα λάθη εκτιμήσεων και χειρισμών. Είναι δύσκολο να πιστέψει ότι με την ψήφο του ο κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ θα νομιμοποιήσει ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά πολιτικά πρόσωπα που ακυρώθηκαν από το λαό και αποβλήθηκαν από τους "φυσικούς" πολιτικούς τους χώρους.... Ολες αυτές οι επιλογές που ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες αποβλέπουν στην αποϊδεολογικοποίηση, στην αποθεσμοποίηση και στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα "μόρφωμα" χωρίς σαφή κοινωνική αναφορά, χωρίς αρχές και σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις» (Μενέλαος Γκίβαλος - μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ