Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γυρίστε τους την πλάτη

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι πολιτικές τους είναι ίδιες. Και οι δυο προσκυνούν το μεγάλο κεφάλαιο, τους νόμους της αγοράς, τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό,τις αποκρατικοποιήσεις και την άκρατη εμπορευματοποίηση των πάντων, το ΝΑΤΟ και τη «νέα τάξη», την ΕΕ και την ΟΝΕ. Ενας είναι ο θεός τους: Τα κέρδη της πλουτοκρατίας και το συνεχές αυγάταιμά τους. Για τους πολλούς, τους εργαζόμενους και το λαό, επιφυλάσσουν μόνον τα ψίχουλα, συνοδευόμενα, είτε από μπόλικες δόσεις ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών - σε καιρούς προεκλογικής περιόδου - είτε από τις γνωστές μεθόδους χειραγώγησης των συνειδήσεων και, όποτε κρίνουν αναγκαίο, του ωμού αυταρχισμού και της καταστολής.

Αυτή ήταν και είναι η πολιτική ουσία των εκπροσώπων του δικομματισμού. Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμόσουν αύριο, είτε κυβερνήσει ο ένας, είτε ο άλλος. Αυτήν την ουσία επιχειρούν να συσκοτίσουν, ο ένας παριστάνοντας τον «σκαπανέα» της «πολιτικής αλλαγής» και της «Ελλάδας όλων των Ελλήνων» και ο άλλος μεταχειριζόμενος την τεχνητή πόλωση και οξύτητα, τα παμπάλαια, τεχνητά και ψεύτικα διλήμματα.

Γυρίστε τους την πλάτη. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού, οι νέοι και οι νέες, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πολιτική τους και τις μεθόδους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ