Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
Πληρότητα 100%

Πληρότητα 100% παρουσιάζουν αυτές τις μέρες όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (αεροπλάνα, τρένα, πλοία, λεωφορεία ΚΤΕΛ).

Η αναζήτηση εισιτηρίου σε αεροπλάνα, τρένα και πλοία μέχρι και τη μεθεπομένη των εκλογών (για την επιστροφή) θεωρείται «όνειρο απατηλό», ενώ ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν ακόμα σε ορισμένα ΚΤΕΛ.

Στις αεροπορικές εταιρίες, οι θέσεις έχουν «κλείσει» σχεδόν ένα μήνα τώρα, ενώ σε κάθε πτήση η λίστα αναμονής ξεπερνά τα 15 άτομα. Οσον αφορά στην αεροπορική κίνηση, είναι ιδιαίτερα αυξημένη για το επόμενο διάστημα. Επισημαίνεται ότι από την περασμένη Τετάρτη, 3 Μάρτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Μάρτη 2004, θα εκτελεστούν επιπλέον 400 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), από τις 400 επιπλέον αυτές πτήσεις, οι 250 είναι ναυλωμένες («τσάρτερ») και οι υπόλοιπες 150 είναι οι έκτακτες πτήσεις που έχουν προγραμματίσει οι αεροπορικές εταιρίες. Μέσω των πτήσεων «τσάρτερ», αναμένονται στην Ελλάδα περί τις 40.000 ψηφοφόροι, προερχόμενοι κυρίως από Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία, Κύπρο κ.ά.

Για την εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης, η διοίκηση της ΥΠΑ έχει θέσει τα αεροδρόμια της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα, με αυξημένο ωράριο λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ προσφέρουν έκπτωση στα εισιτήρια 30% για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ